AjankohtaistaYritystarinat

Hankkeesta vauhtia kansainvälistymiseen

Parkanon ja Kihniön pienten ja keskisuurten teollisuusyritysten on mahdollista saada vauhtia kansainvälistymiseen uuden hankkeen myötä. Kasvua viennistä Pohjois-Pirkanmaan teollisuusyrityksille -hankkeessa ovat mukana myös Virrat ja Ruovesi. Projektipäällikkö hanketta vetämään valitaan tällä viikolla.

– Tavoitteena on parantaa alueen yritysten kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla
ja kasvattaa niiden hankintaosaamista. Samalla pyritään lisäämään yritysten välistä yhteistyötä yli kuntarajojen, kertoo kehityskoordinaattori Anniina Leppihalme Kehitys-Parkista.

Hanke on suunnattu tukemaan yhtä lailla niitä yrityksiä, jotka vasta suunnittelevat kansainvälistymistä, kuin niitäkin, joilla on jo vientiä ja halua kartoittaa uusia alueita.

Toimeen tartutaan selvittämällä seudun kärkitoimialojen osaaminen ja palveluprofiili. Hyötyä haetaan esimerkiksi markkinakartoituksista ja toimialakohtaisesta tutkimustiedosta. Verkostoitumistapaamisilla ja tietoiskuilla kootaan yrittäjiä yhteen. Tarkoituksena on järjestää myös esimerkiksi messumatkoja kansainvälisille markkina-alueille ja välittää yrityksille kansallisia ja kansainvälisiä myyntiliidejä. Korkeakouluyhteistyötäkin vahvistetaan.

– Projektin aikana on tärkeä luoda edellytykset sille, että yritysten yhteistyö jatkuu myös hankkeen loppumisen jälkeen, Leppihalme painottaa.