AjankohtaistaYritystarinat

Käsityöpuoti aloittaa Vanhassa pappilassa

Vanhan pappilan käsityöpuoti avaa ovensa marraskuun alussa Parkanon Rantalanniemessä. Santra Mäkelä sijoittaa pappilan avariin tiloihin ompelimon ja kangaskaupan. Hän lupaa myös pitää monenlaisia kursseja ja päästää asiakkaat koneille ompelemaan omia juttujaan.

– Olen pitkään haaveillut, että laittaisin pystyyn puodin, jossa voin saman katon alla ommella itse, myydä tuotteitani ja opettaa muita. Vanhasta pappilasta sain vuokrattua juuri tällaiseen sopivat tilat, Mäkelä iloitsee.

Tiloissa on jo nyt odottamassa rivi eritasoisia ompelukoneita, saumureita ja tasosaumureita, joilla pian voi tulla ompelemaan pientä korvausta vastaan. Mäkelä lupaa neuvoa ja auttaa jokaista tarpeen mukaan. Myöhemmin tiloihin on luvassa kangaspuut. Käsityöpuoti on avoinna tiistaista lauantaihin, ja suunnitteilla on pitää myös neulekahvilaa sekä järjestää käsityöbrunsseja viikonloppuisin.

Mäkelä on koulutukseltaan vaatetusalan artenomi, ja hän on pitänyt aiemmin kudonta-, neulonta- ja ompelukursseja Tampereella. Parkanoon hän suunnittelee esimerkiksi lastenvaate- ja mekkokurssia, ja isänpäivää ennakoiden voisi kalsarikurssikin olla kiva.

Uudeksi yhteistyökumppaniksi hän on löytänyt porilaisen Nappinjan, jolta tulee myyntiin sekä verho- että asustekankaita. Lisenssi hänellä on Jujunan kaavoihin, joten niitäkin voidaan käyttää kursseilla.

– Lisäksi olen sopinut Lankasuulin Eskon kanssa, että neulontakursseille haen lankoja häneltä, ja asiakkaat voivat ostaa niitä minulta. Toki kursseille saa tuoda myös omia kankaita ja lankoja mukanaan.

Mäkelä suosii mahdollisimman luonnollisia materiaaleja ja suomalaisia malleja. Hän valmistaa myyntiin naisten ja lasten vaatteita sekä asusteita. Lisäksi hän on tehnyt tiimivaatteita yritys- ja harrastusporukoille. Isompia neuletöitä hän tekee tilauksesta.