AjankohtaistaYritystarinat

Osaaminen kuntoon ja nopeasti töihin

Johanna Kaitaranta (keskellä) ohjasi kihniöläisen graafisen alan osaajan Tara Niemiön kehityskoordinaattori Anniina Leppihalmeen luo. Niemiö suunnittelee oman yrityksen perustamista ja on kiinnostunut yrittäjäkurssista.

Työllistymisen tukeminen julkisten palvelutarjoajien ja yritysten yhteistyöllä -hankkeen kautta on parissa kuukaudessa työllistynyt jo kuusi ihmistä Kehitys-Parkin toiminta-alueella. Tässä seutukaupunkihankkeessa on jokaisella kaupungilla omat toimintatavat.

– Meidän alueellamme työnhakijat ja alanvaihtajat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja sovitaan neuvottelu kasvotusten tai puhelimitse. Neuvottelu alkaa asiakkaan osaamisen kartoittamisella ja samalla selvitetään, onko jotain osaamisalueita, joissa asiakas haluaisi täydentää osaamistaan, kertoo työllisyyden alueasiantuntija Johanna Kaitaranta.

Osaamiskartoituksen jälkeen Kaitaranta alkaa soitella sopiviin yrityksiin ja tarjota osaajaa töihin. Tämä on yrityksille nopea ja suora väylä työntekijöiden löytämiseen ilman byrokratiaa.

Tällaisessa toimintatavassa merkittävässä asemassa ovat verkostot. Niitä Kaitaranta alkoi koota jo toimiessaan aikanaan palveluneuvojana Yhteispalvelupisteen tiskillä. Verkostot laajenivat ja lujittuivat Active-hankkeessa, jossa hän viime vuonna etsi yrityksiin työvoimaa.

– Toiminnassa pyritään tehokkuuteen ja nopeuteen niin, että kun yrityksestä otetaan yhteyttä, työntekijä saattaa löytyä jo samana päivänä.

Hankkeessa Kaitaranta tekee kiinteää yhteistyötä oppilaitosten – sekä Saskyn että Sataedun – kanssa. Samoin Ikaalisissa vastaava hanketta vetävä Elisa Niemi on tärkeä yhteistyökumppani.

Kaksivuotisessa hankkeessa on mukana kahdeksan seutukaupunkia. Päätoteuttaja on Sastamala, ja Kehitys-Parkki on mukana osatoteuttajana. Hankkeessa on käytössä Foreammatti.fi-alusta.