kehitysparkki.at

Taimen-veneet tehdään Parkanossa


Taimen-veneet ovat tanakasti parkanolainen tuote. Ne valmistetaan kaikki Parkanon Lasikuitu Oy:ssä, jossa kehitellään koko ajan uusia malleja. Tänä vuonna on markkinoille tuotu jolla, ensi vuonna on tulossa uusi moottorivenemalli.


– Taimen-vene on sataprosenttisesti kotimainen, se on meidän vahva valttimme laadun ja hinnan lisäksi. Jokainen osa on suomalaista tekoa, yrityksestä painotetaan.

Parkanon Lasikuitu Oy:n suurin yhteistyökumppani on Hankkija, joka myy Taimen-veneitä. Lisäksi parkanolaisveneitä myy lukuisa määrä jälleenmyyjiä ympäri maan.

– Valmistamme veneitä tällä hetkellä niin kovalla kapasiteetilla, ette emme pysty enempään. Joulukuusta heinäkuuhun painamme kolmen hengen porukalla ihan äärirajoilla, ja tunnit tahtovat loppua kesken. Veneiden kysyntää lisää se, että joka vuosi putoaa kilpailijoita pois markkinoilta.

Lisäksi yritys myy ja valmistaa esimerkiksi kylpytynnyreitä, erilaisia katteita sekä suojia, tekee teollisuuden alihankintatöitä, korjaa ja pinnoittaa lasikuidulla. Myynnissä on myös venetarvikkeita, varaosia sekä raaka-aineita.

Parkanon Lasikuitu Oy perustettiin 1980-luvun lopulla. Sen tuotannossa on vuosikymmenten saatossa ollut veneiden lisäksi muun muassa auton lokasuojia ja konepeltejä, suksibokseja ja lumikolia.

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.