kehitysparkki.at

Yritykset mukana kehittämässä koulutusta

Tuotantojohtaja Miiro Kuusikon esittelemästä vuosikellosta näkyy, kuinka yritykset ovat pitkin vuotta mukana koulutuskuvioissa.


Yritykset ja ammatillinen koulutus tekevät Parkanossa uraa uurtavaa yhteistyötä, joka on herättänyt myös Teknologiateollisuus ry:n kiinnostuksen. Parkanon ja Kihniön mallia pyritään nyt levittämään muuallekin. Teknologiateollisuuden yritykset tarjoavat Parkanoon alan koulutukseen ensisijaisesti hakeville varman kesätyöpaikan. Opinnot aloittaville ne kustantavat oman läppärin. Kiinnostusta kone- tuotantotekniikan opintoihin herätellään pitämällä koko perheille avoin vanhempainilta yrityksessä.

– Viime keväänä nuoria perheineen kutsuttiin Supersteelille vanhempainiltaan, ja tämä tilaisuus muutti selvästi metallialan koulutukseen suhtautumista monissa perheissä. Tällaista ei kuulemma ole missään muualla Suomessa kokeiltu, toteaa Jari Pihlajamäki Kehitys-Parkista.

Työntekijöitä tarvitaanTeknologiateollisuuden edustajia kävi syyskuun alussa tutustumassa Parkanon ja Kihniön malliin. Vierailu alkoi kierroksella Pohjoismaiden ainoaan pakoputkitehtaaseen FennoSteel Oy:hyn.

– Paikallisilla teknologiateollisuuden yrityksillä on kova tahtotila osallistua ammatillisen koulutuksen kehittämiseen, jotta työntekijöitä riittää tulevaisuudessakin ja nuoret saadaan jäämään paikkakunnalle, kertoi FennoSteelin tuotantojohtaja Miiro Kuusikko.

Kuusikon esittelemästä vuosikellosta näkyi, että yritykset ovat pitkin vuotta mukana koulutuskuvioissa tiiviissä yhteistyössä Parkanon kaupungin, Kihniön kunnan, elinkeinoyhtiö Kehitys-Parkin ja Sasky koulutuskuntayhtymän kanssa. Esimerkiksi Teknologiatorstaissa Ammatti-instituutti Iisakin Parkanon opetuspisteellä oli marraskuussa mukana kymmenkunta yritystä esittelemässä toimintaansa. Alueella toimii myös Ammatillisen koulutuksen kehittämistyöryhmä, jossa yrityksillä on vahva edustus.

Yhteisin ponnistuksin kone- ja tuotantotekniikan koulutuksesta on alueella tullut taas kiinnostavaa. Tänä syksynä Parkanossa aloitti opintonsa yksitoista nuorta. Lisäksi uusi logistiikkakoulutus houkutteli 16 aloittajaa.

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.