kehitysparkki.at

Active auttaa työvoiman saantia

Johanna Kaitaranta saattaa Active-hankkeessa yhteen työtä etsiviä sekä työn tekijöitä tarvitsevia.


Yrittäjä, jos tarvitset työvoimaa, ota yhteyttä Active-hanketta vetävään Johanna Kaitarantaan. Hanke on luotu nimenomaan vastaamaan yritysten työvoiman saatavuuteen. Kaitaranta toivoo yhteydenottoja myös kaikilta työtä tarvitsevilta. Erityisesti hitsareita kysytään jatkuvasti.

–  Alueellamme on selkeästi työvoimapula. Erityisesti tämä koskee puu- ja metallialaa, ja näistä kahdesta metallialaa vielä enemmän, Kaitaranta toteaa.

Ratkaisuksi työn ja tekijöiden kohtaamiseen rakennetaan työntekijäpankkia. Kaitaranta soittelee läpi työntekijöitä ja tarjoaa töitä välillä niinkin nopealla aikataululla, että maanantaina pitäisi aloittaa. Työnantaja kun on saattanut soittaa, että tarvitsisi trukkikuskin tai toimistotyön osaajan maanantaiksi.

–  Työskentelin neljä vuotta palveluneuvojana, joten työnantajat oppivat ottamaan minuun yhteyttä. Tästä on nyt hyötyä hanketyössä, jossa pyrin nopeasti ja ketterästi löytämään heille työvoimaa. Hankkeen avulla pystytään palaamaan vanhaan 10–15 vuoden takaiseen käytäntöön, jossa tunnettiin tekijät ja tarpeet ja hoidettiin asiat alueellisesti.

Keväällä alkaneessa Active-hankkeessa on jo ehditty järjestää avointen ovien päivät parkanolaisissa ja kihniöläisissä metallialan yrityksissä yhteistyössä Kehitys-Parkin kanssa. Kierrokset suunnattiin työnhakijoille, alanvaihtajille sekä työpaikan vaihtoa suunnitteleville. Näistä käynneistä syntyi neljä rekrytointia.

Onnistumisia on tapahtunut myös siinä, että alihankintaa tarvitsevia ja tarjoavia on autettu löytämään toisensa.

Hankkeen aikana pyritään rakentamaan Parkano–Kihniö-alueella työllisyyden hoitoon sellainen toimintamalli, jolla olisi jatkuvuutta tulevien maakuntauudistustenkin aikana.

Active – työssä on voimaa -hanke alkoi huhtikuussa, ja sitä rahoittaa Leader-toimintaryhmä Aktiivinen Pohjois-Satakunta sekä Parkanon kaupunki myöntämällään omarahoitusosuudella. Parkanon ja Kihniön yrittäjäyhdistykset ovat olleet kaupungin ja Kehitys-Parkin kanssa tiiviissä yhteistyössä käynnistämässä hanketta.


Yhteystiedot: Johanna Kaitaranta p. 044 976 8848, johanna.kaitaranta(at)kehitysparkki.fi

 

 

Yritystulkista löydät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun niin uudelle kuin toimivallekin yritykselle. Lisäksi Yritystulkki sisältää valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia yrityksen arjen eri tilanteisiin.