Maaseuturahastot
Tukea voi hakea vähintään 18-vuotias henkilö, osakeyhtiö, avoin ja kommandiittiyhtiö, maatila ja osuuskunta – pieni tai keskisuuri yritys.
Muutamat toimialat on rajattu tukien ulkopuolelle. Tällaisia ovat esimerkiksi liikennöinti, koneurakointi, vähittäiskauppa ja energiaturpeen tuottaminen. Tukia haetaan suoraan paikallisesti Leader Pohjois-Satakunnalta tai Pirkanmaan ELY-keskukselta.
Leader Pohjois-Satakunta
- Yritysryhmän kehittämistuki – 3-10 yritykselle yhteistyössä tehtävää kehitys- tai koulutushanketta varten. Hanke voi sisältää sekä yhteisiä että yrityskohtaisia kehitystoimenpiteitä.
Pirkanmaan ELY-Keskus
- Kehittämistukea voi käyttää esimerkiksi
- liiketoimintaan valmentavan neuvonnan ostamiseen
- tuotekehityshankkeisiin
- tuotannon pilotointiin
- markkinointisuunnitelman laatimiseen
- koemarkkinointiin
- kansainvälistymisselvitykseen
- investoinnin toteutettavuustutkimukseen
- muuhun asiantuntija-apuun
- Investointitukea voi käyttää esimerkiksi
- tuotantotilojen hankkimiseen tai rakentamiseen
- koneiden ja muun käyttöomaisuuden hankintaan
- uusiutuvaa energiaa ja biopolttoaineita tuottavien ja myyvien laitosten perustamiseen ja laajentamiseen
- aineettomiin investointeihin, kuten ohjelmistojen, patenttien ja valmistusoikeuksien hankintaan
- investoinnin suuruus voi olla maksimissaan 100 000 euroa (kustannusarvio) ja minimissään 5 000 euroa.
- tuki ei saa vääristää kilpailua
Business Finland
- Energiatuki – investointi- ja selvityshankkeille, jotka edistävät uusiutuvan energian tuotantoa ja käyttöä, energiansäästöä tai muutoin energiajärjestelmän muuttuvista vähähiiliseksi.
- Innovaatioseteli – pk-yrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote- tai palveluidea. Setelin arvo on 5000 euroa + alv, ja se on tarkoitettu innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalveluiden hankintaan.
- Into-innovaatiorahoitus – innovaatio-osaamisen vahvistamiseen esim. asiantuntijapalvelut ja IPR-oikeuksienhankinta
- Tutkimus ja kehitysrahoitus – uusien tuotteiden ja palveluiden, tuotantomenetelmien ja liiketoimintamallien kehittämiseen saatavissa tuotekehityslainaa sekä avustusta yritysten tutkimusprojekteihin, joissa syntyy uutta tietoa ja osaamista
- Yritysten ja tutkimusorganisaatioiden yhteistyö – rahoitusta tutkimukseen, jonka tuloksia suomalaiset yritykset voivat hyödyntää vientiliiketoiminnassaan.
- Tempo-rahoitus – yritysten kansainvälistymisvalmiuksien parantamiseen, koemarkkinointiin ja markkinakartoituksiin.
- Explorer-rahoitus – yrityksen kansainvälistymiseen kuten uusien markkinoiden etsintään ulkomailta.
- Talent-rahoitus – pk- ja midcap-yrityksille, jotka uudistavat merkittävästi nykyisiä toimintatapojaan ja johtamista parantaakseen valmiuksiaan kansainväliseen kasvuun.
- Suomen kestävän kasvun ohjelma – vauhdittaa kilpailukykyä, investointeja, osaamistason nostoa sekä tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. Elpymisrahoituksella edistetään elinkeinorakenteen uudistumista ja suomalaisten yritysten kestäviin ratkaisuihin perustuvaa kilpailuetua.
- Materiaalikatselmus – teollisuusyrityksille, jotka haluavat parantaa kilpailukykyään ja tehdä konkreettisia vastuullisuuden toimenpiteitä. Rahoituksen avulla yrityksenne voi selvittää toiminnassaan syntyvää hävikkiä ja keinoja vähentää sitä.
- Kiertotalouden investointiavustus – kiertotalousinvestointeihin, jotka parantavat ympäristönsuojelun tasoa yli EU:n normien tai lisäävät jätteen kierrätystä nykyisen teknisen kehitystason ylittävillä ratkaisuilla. Rahoitettavilla kiertotalousinvestoinneilla edistetään kiertotalouden kehittymistä Suomessa.