AjankohtaistaYritystarinat

Päivässä työntekijä Veikon Koneelle

Kauppias Sami Häkkinen (vas.) sai Kehitys-Parkin avulla Jose Ylisalosta osaavan työntekijän.

Kehitys-Parkista löytyy usein hyvinkin nopea apu yrityksen työvoimatarpeeseen. Kun Veikon Koneen kauppias Sami Häkkinen heinäkuun puolivälissä soitti Johanna Kaitarannalle tarpeestaan saada nopeasti työntekijä avuksi, oli lopputulos se, että seuraavana päivänä Jose Ylisalo oli haastattelussa ja sitä seuraavana töissä liikkeessä.

Ylisalo oli kirjoittanut itsestään esittelyn Facebook-seinälleen ja jakanut sen myös Puskaradio Parkano -ryhmään. Työllistymistä Seutu-AIKO-hankkeen kautta edistävä Kaitaranta oli nähnyt päivityksen ja painanut työtä hakevan mieleensä. Näin hänellä oli heti nimi, jota ehdottaa, kun Veikon Koneen tarve ilmeni.

Ylisalolla oli juuri sellaista osaamista, jota Häkkinen arvosti. Tämä oli ehtinyt ennen armeijaa työskennellä kodinkoneliikkeessä ja sen jälkeen myydä liittymiä yrityksille.

– Aamukahvia hörpin, kun Kaitaranta soitti ja hetki meni tajuta, että tässä taitaisi olla töitä tarjolla. Minulla oli hyvin sopivaa osaamista, mutta paljon on kolmessa kuukaudessa tullut uuttakin. Mitä tahansa kysyttävää on ollut, niin olen saanut täällä muilta apua, Ylisalo juttelee.

Veikon Koneen työ on hänelle todella mieleistä.

– Tämä on juuri sitä, mitä hain, eli myynnin ja asiakaspalvelun töitä. Kotona juttelinkin, että tämä on selkeästi minun paikkani. Kyllä kannatti avoimesti kertoa, että hakee töitä.

Nuori mies on tyytyväinen myös siihen, että töitä löytyi kotipaikkakunnalta. Pääasiallinen syy pysyä Parkanossa on hänelle jääkiekko, mutta pelimahdollisuuden lisäksi hän arvostaa sitä, että täällä on kaikki tarvittavat palvelut kätevästi lähellä.

Yhtä hyvillä mielin on myös kauppias Häkkinen. Kauppa käy vilkkaasti, kun koronan takia kotoilevat ihmiset käyttävät lomareissuista säästyviä rahoja kodintekniikkaan. Asiakkaita palvelemaan hänellä on nyt koossa hyvä viiden hengen vakiporukka.

– Kehitys-Parkin apu tuli taas tarpeeseen. Jo aiemmin olen saanut sitä kautta kesätyöntekijöitä. Lisäksi sieltä oltiin suurena apuna uuden kiinteistön hankinnassa kartoittamalla eri vaihtoehtoja.