AjankohtaistaYritystarinat

Mirable avaa Parkanossa, Kettis jatkaa Puumilassa

   

Mira Päljänoja avaa Mirbalen, ja Sami Jokinen isännöi Puumilan Kettistä.

 

Alueemme kahvila- ja ravintolapalveluissa on taas uutta pöhinää, kun Käenkulman entisiin tiloihin Parkanossa avataan leipomokonditorian sekä bistrotyyppisen viihtymispaikan yhdistävä Mirable ja Puumilan lounaskahvila on saanut uuden yrittäjän Kettiksestä.

Mirable jo
joulusesonkiin

Exesson yrittäjä ja kesäterassi Kosken Helmeä myös ensi kesänä pyörittävä Mira Päljänoja arvioi avaavansa Mirablen jo joulusesonkiin. Hän on innoissaan torin kulmalla sijaitsevista tiloista, jotka antavat valtavan paljon mahdollisuuksia luoda taas jotain uutta Parkanoon. Ajatuksena on, että ainakin aluksi Mirable olisi avoinna torstaista sunnuntaihin aamupäivästä iltaan.

– Leipuri aloittaa aamunsa pyöräyttämällä tarjolle tuoreet leivonnaiset, joita voi nauttia vaikka erikoiskahvien kanssa. Kosken Helmessä suosituksi tulleet lounassalaatit tulevat myös saataville, ja siitä päivää jatketaan street food -tyyliin hampurilaisaterioilla, siivillä ja erilaisilla perunavaihtoehdoilla.

Päljänoja aikoo hakea myös anniskeluoikeudet, mutta mitään pubia hän ei varsinaisesti ole perustamassa.

– Ajattelen niin, että lasillisella viiniä voi täydentää elämyksen ja moni tilaa mielellään oluen hampurilaisen kylkeen. Kun arki ja kaikenlaiset kriisit painavat päälle, on mukava tarjota pieniä iloja siihen piristykseksi. Erilaisilla teemailloilla voin myös tuoda vaihtelua ihmisille. Vuosien yrittäjäkokemuksella ja -näkemyksellä uskon tietäväni, mitä täällä kaivataan.
Mirablen tilat sopivat myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen, ja hulppea keittiö mahdollistaa entistä paremmin tilaustöiden tekemisen. Leivonnaisia päästään tilaamaan jo jouluksi kotiin.

Kettis panostaa
joululounaisiin

Kahvilaravintola Puumilan Kettiksessä tarjoiltiin viime viikonloppuna ensimmäiset joululounaat, ja niitä riittää tulevina viikkoina. Itsenäisyyspäivänä Kettiksessä tarjoillaan kolmen ruokalajin juhlalounas.
Yrittäjä Sami Jokinen luottaa hyvään ruokaan ja hienoon paikkaan.

– Puumilan juhlatilat palvelevat myös cateringtoimintaa ja vähentävät reissaamisen tarvetta, kun omissa tiloissa voi järjestää vaikka mitä. Juhlatiloja ei ole liikaa, joten varauskalenteri on lähtenyt hyvin täyttymään.
Kettiksessä tarjoillaan kotiruokalounasta, joka ei turhia hifistelyjä kaipaa. Kahvilapuolella on tarjolla hyvä valikoima leivonnaisista irtojäätelöön ja höyrymakkaroihin. Koska Puumila on myös Geopark-paikka, myynnissä on Geotuotteita, kuten Merja Pihlajamäen saunatuotteita, ja lisäksi esimerkiksi eläinpehmoja.

Asiakkaat alkavat taas mukavasti löytää kuukauden verran välissä kiinni olleeseen Puumilaan.

– Kyläläiset ovat tulleet morjestamaan, mikä tuntuu mukavalta. Mökkiläisiäkin on käynyt, kun ovat olleet laittamassa mökkejään talvikuntoon. Ohikulkijoita on myös poikennut, ja työmiehet ovat oma porukkansa.

Jokisella on yrittäjänä meneillään jo 29. vuosi. Viimeksi ennen Puumilaa Kettis toimi Seitsemisen kansallispuiston opastuskeskuksessa.

– Viihdyn tosi hyvin Kihniössä, ja kunnan kanssa on kaikki täällä sujunut hienosti. Puumilassa on mahdollisuuksia vaikka mihin.