AjankohtaistaYritystarinat

Sähkösuomilammi Oy on Vuoden sähköurakoitsija

Sami (vas.) ja Harri (oik.) Suomilammin kanssa ovat kuvassa sähköinsinööri Jari Mantila, toimistosihteeri Tiina Kivelä, varastomies Jukka Niemi ja sähköinsinööri Harri Grönfors.

Parkanolainen Sähkösuomilammi Oy on valittu Vuoden 2022 sähköurakoitsijaksi. Valinta julkaistiin juuri Sähköurakoitsijapäivien iltajuhlassa Tampereen Rosendahlissa. Valinnan tehnyt Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry nimeää vuosittain jäsenistöstään sähköurakoitsijan, jonka toiminta ja tulokset ovat hyvä esikuva koko alalle.

Suomilammi Oy on neljässä vuosikymmenessä kasvanut laajasti eri puolilla Suomea toimivaksi sähköurakointiliikkeeksi.

– Tämä valinta on Sähkösuomilammille suuri kunnia, jota todella arvostamme. Olemme näiden vuosikymmenten ajan osoittaneet asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, että emme tingi laadusta ja että meihin voi luottaa, toteaa toimitusjohtaja Sami Suomilammi.

– Osaamisemme on laajaa, ja keskisuuri yrityksemme on kasvanut ja kehittynyt vahvasti – saanut lisää asiakkaita ja tukijalkoja. Siksi otamme kunnialla vastaan tämän tunnustuksen, jatkaa hallituksen puheenjohtaja Harri Suomilammi.

Henkilökunta on yrityksen tukipilari

 Harri on Samin setä, ja miehet ovat hitsautuneet vuosien saatossa vahvaksi työpariksi. Heidän kanssaan yrityksessä työskentelee tällä hetkellä noin 35 asentajaa sekä muutama toimihenkilö. Tätä joukkoa kumpikin kiittää yrityksen tukipilariksi.

– Menestyksen tekijöinä haluamme nostaa esiin paitsi omat perheemme, jotka antavat vankkumattoman tuen yrittäjyyden arkeen, myös yhteen hiileen puhaltavan henkilökuntamme. Se on tämä meidän sähköinen orkesterimme, jolla homma luonaa.

Henkilökunnan vaihtuvuus on Sähkösuomilammilla ollut alusta alkaen hyvin pientä, sillä joka taloon on tullut, on saanut kokea, että hänestä pidetään hyvää huolta. Kun on pitkään oltu yhdessä, jokaisen vahvuudet tunnetaan hyvin. Kuhunkin työhön pystytään sopimaan siihen parhaiten sopivat tekijät, mikä näkyy tasokkaana työn jälkenä. Sähkösuomilammilla on edelleen töissä asentajia, jotka ovat neljä vuosikymmentä sitten tulleet taloon suorittamaan harjoittelua ammattikoulusta.

Omistajakaksikko on koko ajan saavutettavissa ja näkyvillä. He määrittelevät itsensä ihmis- ja asentajaläheisiksi.

– Puhelimet ovat aina auki, se on ollut periaatteena jo Erkin ajoilta, ja siitä saamme kiitosta niin asentajilta kuin asiakkailtakin. Jommankumman meistä tavoittaa aina ihan varmasti.

Sähköurakointia koko maassa

Sähkösuomilammin kannattavuus on kohdillaan ja Sami Suomilammin mukaan edelleen viime vuosina parantunut. Sähköurakointia harjoitetaan käytännössä koko maassa. Puolustuskiinteistöt, Pirkanmaan osuuskauppa ja Kesko ovat asiakkaista kolme suurinta. Viime aikojen kohteista hän mainitsee mm. Sokos Hotel Ilveksen sähkösaneerauksen ja kauppakeskus Triplan sähköistykset.

– Ensi keväänä urakoimme samaan aikaan ainakin viittä isoa työmaata, ja vähän pienempiä on saman verran. Hämeenkyrön ohitustien varteen Tippavaaraan tehdään S-Market ja Tampereen Sokoksen alakertaan Cityprisma, joissa molemmissa olemme mukana. Vaasaan menemme tekemään Citymarketin sähköasennustyöt. Lielahden Citymarketissa työt jatkuvat, ja sinne tarvitaan lisää väkeä. Ensi vuodeksi asennustöihin pitää saada kymmenkunta tekijää lisää.

Ripeää kasvua

Sähkösuomilammi Oy:n perusti vuonna 1981 kolme veljestä. Martti Suomilammi sai tuolloin asennusoikeudet ja kaksi muuta veljestä, Erkki ja Harri Suomilammi, olivat opiskelleet sähköasentajiksi. Urakointia tehtiin aluksi pientaloihin, joista siirryttiin jo vuoden jälkeen isompiin kohteisiin ja ripeä kasvu alkoi.

Yrityksen nousujohteisessa kehityksessä on ollut välissä tasaisempia vuosia, mutta alaspäin ei ole menty koskaan eikä yhtään negatiivista tilinpäätöstä ole tehty koko yli 40-vuotisen historian aikana.