AjankohtaistaYritystarinat

BestPak on investoimassa Kihniöön

BestPak kaavailee tuotantonsa laajentamista Kihniössä ja sitä kautta uusien työpaikkojen luomista. Suunnitteilla on rakentaa uusi teräsrunkoinen varastohalli, joka vapauttaa vanhan varaston tuotantotiloiksi.

Kyseessä on yli puolen miljoonaan euron investointi, jonka toteuttamiseen on Kehitys-Parkin avustuksella haettu JTF-tukea. Päätöstä tuesta odotetaan syyskuussa.

– Tarkoitus on rakentaa 800 neliön Evohall-varastohalli, johon tulee sekä raaka-aine- että valmistuotevarasto. Varasto on kiinteässä yhteydessä samalla tontilla olevaan tuotantolaitokseen. Vanha varasto lämpöeristetään ja siirretään tuotantokäyttöön, selittää toimitusjohtaja Jyri Weiste.

Kehitys-Parkin apu merkittävää

Toiminnan laajentaminen juuri Kihniössä lähti ajatuksesta, että siellä yrityksellä on hyvä, osaava porukka. Kun naapurista vielä saatiin ostettua lisää maa-alaa, tehtiin päätös, että varastoa aletaan tehdä juuri sinne.

– Siinä kohtaa otin yhteyttä Kehitys-Parkkiin. Olin aiemmin ollut muutamassa heidän järjestämässään tilaisuudessa kuulemassa, joten oli luontevaa ottaa yhteyttä heidän suuntaansa, Weiste juttelee.

Hän kertoo yhteistyön Kehitys-Parkin kanssa olleen merkittävää. Ilman sitä ei oltaisi etenemässä tässä vaiheessa.

– Selvittelimme vaihtoehtoisia rahoitus- ja tukimalleja ja totesimme, että JTF tuesta olisi meille hyötyä. Sillä pystyisimme laajentamaan toimintaa Kihniön alueella ja työllistämään lisää ihmisiä siellä. Kihniössä on osaavaa väkeä ennestään, ja paikkakunta on hyvien maantieteellisten yhteyksien päässä, kun valtatie menee vieressä. Sinne siis päätimme investoida.

Tuki nopeuttaisi prosessia ja mahdollistaisi laajemmat toteutukset. Jos päätös on myönteinen, laitetaan yrityksessä heti kuokka maahan, jolloin telttavarasto nousisi jo tämän vuoden aikana. Jos tukea ei myönnetä, investoinnin laajuutta joudutaan miettimään. Oleellisena kuvioon liittyy myös investointi painotekniikkaan.

Osa Orapac groupia

BestPak valmistaa aaltopahvipakkauksia ihan piensarjasta teollisen mittakaavan toimituseriin. Asiakkaita on noin tuhat eri puolilla Suomea, mutta päämarkkina-aluetta ovat Etelä-Pohjanmaa, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi.

Yrityksen juuret ovat vahvasti Kihniössä, sillä toiminta aloitettiin siellä vuonna 2005. Pirkkalaan perustettiin toinen tuotantoyksikkö vuonna 2009. Tänä päivänä yritys toimii kolmessa paikassa, koska se osti juuri Aution Laatikkotehtaan toiminnot Seinäjoelta. BestPak kuuluu Orapac groupiin. Konsernin emoyhtiö toimii Oravaisissa.

– Meitä on kaiken kaikkinaan noin 65 henkeä tässä groupissa. BestPak on siinä merkittävä osa, sillä siellä meitä on noin 45 henkeä, ja loput ovat sitten Oravaisissa Orapacissa, Weiste toteaa.