AjankohtaistaYritystarinat

Kehittämistuella harppaus kohti yrityksen tavoitteita

Toimitusjohtaja Tommi Laurinaho (vas.) ja liiketoimintajohtaja Mika Lehtonen kasvattavat Laurinaho-yhtiöitä määrätietoisesti.

Parkanolainen Laurinaho-Yhtiöt Oy on niin monipuolinen toimija, että kehitettävää riittää koko ajan. Business Finlandin 100 000 euron tukea aiotaan käyttää tuotannon tehostamiseen ja työmenetelmien kehittämiseen. Erityisesti ulkomailta tuotavat osto-osat pyritään korvaamaan omalla tuotannolla.

– Myönnetty tuki on merkittävä, ja se nopeuttaa jopa parilla vuodella yrityksen pääsyä niihin tavoitteisiin, joihin pyrimme. Tiedämme kyllä, mitä pitäisi tehdä, mutta kun ei tahdo ehtiä. Nyt pystyimme palkkaamaan henkilön tekemään kehitystyötä, toteaa toimitusjohtaja Tommi Laurinaho.

Pandemia-aika on vaikuttanut yrityksessä eniten ulkomaisten osto-osien saantiin. Merkittävä osa osto-osista on tähän asti tullut ulkomailta, mutta nyt niiden saatavuus on heikentynyt tai loppunut kokonaan.
Liiketoimintajohtajaksi taloon juuri palkattu Mika Lehtonen toteaa, että tilanne vaikuttaisi nopeasti kannattavuuteen ja kilpailukykyyn, jos ei siihen tartuttaisi.

– Päätimme, että tukirahalla kehitetään omavalmistusta eli lähdetään pienentämään ulkomaisten osto-osien tarvetta. Tämä parantaa myös varaston kiertonopeutta. Kun tiettyjä komponentteja aletaan valmistaa itse, pitää myös tekijöiden osaamista kehittää. Samalla käydään läpi koko tilaus-toimitusketju ja kehitetään varastonhallintaa sekä koko hankintaketjua.

Laurinaho Custom Trailers on raskaan kaluston rakentaja, joka työllistää noin 25 osaajaa. Tuotannossa on erilaisia päällirakenteita, kuten lavoja, rahtilavoja, koukkuautoja, perävaunuja, puuvaunuja ja turveyhdistelmiä. Yrityksessä tehdään myös nosturi- ja koukkulaiteasennuksia sekä nostureiden tarkastuksia.

– Meidän erinomaisuutemme edullisiin vakiotuotteisiin verrattuna tulee siitä, että teemme räätälöityjä tuotteita asiakkaan tarpeisiin. Meillä ei siis ole varastossa standardeja tuotteita. Nyt pyrimme kuitenkin siihen, että osat, joita alamme valmistaa, kävisivät mahdollisimman moneen tuotteeseemme. Näillä osilla pystymme standardisoimaan tekemistämme.

Yrityksessä otetaan käyttöön 5S-menetelmä, joka tähtää työn tuottavuuden parantamiseen sekä työmenetelmien standardisointiin ja organisointiin. Tähän päälle pyöräytetään vielä Lean-projekti, joka sisältää jatkuvaa parantamista ja laadunvalvontaa.

– On hienoa, että yritys sai tämän kehitysrahan. Se ei toki missään nimessä riitä kaikkeen siihen, mitä olemme tekemässä, mutta sillä pääsemme alkuun. Yrityksen omaa rahaa tarvitaan kaksin- tai kolminkertaisesti tukisumman verran, Lehtonen tarkentaa.

 

Business Finlandin tuki on tarkoitettu 6 henkilöä tai sitä enemmän työllistäville yrityksille. Rahoituksen avulla yritys voi kehittää uusia tuotteita tai toimintatapoja. Sitä voidaan hakea lähes kaikille toimialoille, joiden nykyinen liiketoiminta kärsii koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantoketjuhäiriöistä.