AjankohtaistaYritystarinat

AutoKatara aloittaa Kihniössä

Kihniöön saadaan uusi autokorjaamo, kun AutoKatara Oy alkaa ottaa asiakkaita vastaan helmikuun alussa. Tero Kataralla on korjaamohalli kotipihassaan Rajakoskentiellä, hieman Kihniön keskustasta Kurun suuntaan.

– Huollan ja korjaan lähinnä henkilö- ja pakettiautoja. Tilat vähän rajoittavat isompaa ja raskaampaa kalustoa, mutta kysyä saa mitä vaan, niin katsotaan, josko onnistuu.

Kataran suunnitelmissa on tuoda paikkakunnalle myös uudempien autojen huoltoa, ettei niitä tarvitsisi lähteä viemään huoltoon kaupunkiin. Sitä varten hänellä on käytössään nykyaikaiset diagnosointilaitteet ja -ohjelmat.

– Uudempiin autoihin huollot tehdään huolto-ohjelmien mukaan, eli käyn läpi samat asiat kuin merkkihuollossa käytäisiin. Ohjelmasta näkee myös takaisinkutsut ja päivitykset, jolloin auton voi tarvittaessa ohjata merkkihuoltoon. Takuuaikana tehtävistä huolloista kannattaa olla etukäteen yhteydessä.

Yrittäjille Katara tarjoaa mahdollisuutta huoltosopimukseen ja jopa viikonloppuhuoltoon, mikäli auto on arkena jatkuvasti menossa. Hän lupaa ottaa sopimusautoille osat valmiiksi hyllyyn, jolloin auto saadaan nopealla aikataululla takaisin liikenteeseen eikä yritystoimintaan tule katkoksia.

Uudella yrittäjällä on autoalalta työkokemusta nelisen vuotta, mutta tietotaitoa hän on kerännyt nuoresta pitäen. Jo 14-vuotiaana hän vaihtoi peltoautoon itse koneen.

– Opiskelin aikanaan koneistajan ammattitutkinnon, ja tein töitä koneistajana sekä tarkastajana yhdentoista vuoden ajan Parkanossa. Autoalaa opiskelin Virroilla, ja niitä töitä olen tehnyt M. Korkiakoskella Kihniössä. Kavereita on paljon yrittäjänä, ja minullekin se on ollut haave, vaikkakin kaukainen. Nyt tuntui siltä, että voisi olla sopiva aika aloittaa.

AutoKataralle on kotisivut ja Facebook-sivu tekeillä. Tällä hetkellä yrittäjään saa yhteyden joko soittamalla p. 040 834 0994 tai sähköpostitse tero.katara@gmail.com.