Yleinen

Kustannustuki, toinen kierros

Kustannustuen toinen kierros on haettavissa 21.12.2020–26.2.2021.

Täytä hakemus:
Yritysten liikevaihdon muutos lasketaan vertaamalla kesä-lokakuun 2020 (tuen peruste) ja kesä-lokakuun 2019 (vertailukausi) keskimääräisiä kuukausiliikevaihtoja. Jos yritys on perustettu 1.5.2019 tai myöhemmin, vertailukausi on tammi-helmikuu 2020. Yritykselle voidaan myöntää tukea, jos sen keskimääräinen liikevaihto on laskenut yli 30%, sen päätoimiala kuuluu tuen piiriin tai yrityksellä on painavat perustelut siitä, miksi koronapandemia on vaikuttanut liikevaihdon laskuun.
Lain mukaan yritykselle myönnettävän kustannustuen tulee olla vähintään 2 000 euroa, jotta se maksetaan. Tuen maksimimäärä on 500 000 € yritystä kohti.
Kustannustuen määrästä vähennetään mahdolliset koronapandemiaan liittyvät vakuutuskorvaukset, jotka korvaavat tukikaudelle (kesä-lokakuu 2020) kohdistuneita vahinkoja. Muita korvauksia tai tukia ei vähennetä toisella hakukierroksella.
Voit laskea suuntaa antavan summan, jonka voi saada tukea Valtionkonttorin sivuilla olevalla laskurilla.
Hakemusten tekemisessä auttavat mm. paikalliset tilitoimistot sekä Kehitys-Parkki.