Ajankohtaista kausiasukkaille

Liikuntareittejä ja alueita kehitetään

Käskyvuoren nuotiopaikalla on nyt Kosti Kuusiston tekemä komea penkki.

Parkanossa liikuntaneuvoja Sanna Perälä pääsi viime viikolla avaamaan uudet kuntoportaat. 

 

Kihniössä liikuntareittien kehittämistoimet painottuvat Käskyvuoren alueelle sekä sieltä Pyhäniemeen johtavalle reitille.

– Käskyvuoren alueelta löytyy nyt uutena suunnistuskartta, jossa on 24 kiintorastia. Alueella voi siis viettää aikaa näitä etsien. Karttaa on saatavissa kirjastosta, kunnantalolta ja Pyhäniemestä, kertoo vapaa-aikaohjaaja Jyrki Järventausta.

Pyhäniemi–Käskyvuori-reitille on myös tulossa kunnostustöitä, ja siellä uusitaan kylttejä. Käskyvuorella on jo uusittu kulkusilta puuvajalta taukopaikalle sekä parannettu kallion kyljessä olevalle nuotiopaikalle johtavia portaita. Nuotiopaikalla on uusi pöytä ja penkit, jotka Kosti Kuusisto LC Kihniön puuhamiehenä on sinne tehnyt.

Kihniön liikuntapaikoista löytyy tietoa kunnan kotisivuilta.

 

Uudet kuntoportaat Parkanossa

 Parkanon lähiliikuntareitti on juuri täydentynyt Kuttikallionpolulle rakennetuilla kuntoportailla. Tänä kesänä reitille on tulossa vielä ulkokuntosali Pappilansalmen rantaan sekä laiturit Terveystalon uimarannalle ja Pahkalanniemi Camping -alueelle.

Kaitojenvetten ja Metsämuseon maisemissa kiertävillä Käpykintukan vaellusreitillä sekä Kustaa-hirven luontopolulla on molemmilla juuri uusittu sekä kyltitys että pitkospuut. Käpykintukalle rakennetaan tänä kesänä myös penkkejä levähdyspaikoiksi.

Pirkan taival -vaellusreitistöön kuuluvan Paroonin Taival -reitin punaiset merkinnät on samoin juuri uusittu. Viinikan kuntoradalta rautatieaseman kautta Seitsemiseen johtavaa reittiä kunnostetaan, mutta se on käveltävissä. Maastopyöräilyä varten on tekeillä reitti Kaitojenvetten ympäri.

Katso Parkanon liikuntapaikat kaupungin karttapalvelusta kotisivuiltamme!