Ajankohtaista kausiasukkaille

Hauskoja ja ekologisia tuotteita vanerista

   

C’est la Viekas tuo Kihniön joulutorille myyntiin koruja, avaimenperiä, kirjanmerkkejä, parkkikiekkoja ja muitakin pieniä laserleikkaamalla kotimaisesta vanerista valmistettuja tuotteita.

– Suunnittelemme ja valmistamme tuotteet itse Kankarilla, emäntä lähinnä vastaa suunnittelupuolesta ja minä valmistan. Materiaalina käytämme sertifioitua suomalaista koivuvaneria. Teemme myös tilaustuotteita ja personoituja versioita tuotteistamme. Ekologisuus ja huumori ovat kantavia ajatuksia toiminnassamme, kertoo Lasse Ojala.

C’est la Viekas on Ojalan vaimon Jarna-Erika Keihäsen tämän vuoden helmikuussa perustama käsityöyritys, johon sairaanhoitajana aiemmin työskennellyt Ojala tuli mukaan loppukesällä.

– Vaimoni on koulutukseltaan ompelija ja valmistaa ompelemalla erilaisia tuotteita kierrätysmateriaaleista, muun muassa koiranleluja, hattuja, laukkuja, hiusdonitseja ja pannumyssyjä.

Ojala ja Keihänen paluumuuttivat juurilleen Kihniöön jouluna 2017 pitkälti lapsensa syntymän innoittamina. Kesän ja syksyn aikana he ovat kiertäneet koko perheen voimin ympäri Suomea erilaisia markkinoita, messuja ja muita tapahtumia, varsinkin keskiaikatapahtumia.

www.cestlaviekas.fi