AjankohtaistaYritystarinat

Nokia Arenan jää parkanolaisella tekniikalla

Nokia Arenasta puhuivat viime viikonloppuna kaikki, kun kansa virtasi katsomaan komeaa rakennusta ja ensimmäisiä siellä pelattuja kiekkopelejä. Suomen Tekojäällä oli merkittävä osuus tämän elämyksen mahdollistamisessa, sillä areenan jää jäädytetään Parkanossa valmistetulla modernilla ja energiatehokkaalla kylmätekniikalla.

Tämä tekniikka on testattu toimivaksi Riian MM-kisoissa, ja sitä hyödynnetään myös Pekingin olympialaisissa. Kylmäaineenaan hiilidioksidia käyttävä tehokas tekniikka on erittäin ympäristöystävällistä ja hyödyntää hukkalämmön.

Suomen Tekojää valikoitui uuden areenan merkittäväksi teknologiaurakoitsijaksi myös vahvan kokemuksensa ansiosta.

– Meillä on kokemus kylmätekniikasta näin isossa mittakaavassa, eli me todella osaamme sen ja olemme luotettava toimija. Tuotteidemme avulla olosuhteista saadaan aivan huiput. Meillä oli myös valmius urakoida areenalle isompi kokonaisuus eikä vain toimittaa laitteita. Olemme tehneet jäälle kaiken aina betonivaluja myöten, kertoo toimitusjohtaja Timo Mansikkaviita.