AjankohtaistaYritystarinat

Naistenpäivänä onnistunut teknologiatempaus

Johanna Kuha (vas.), Anne Majuri ja Anne Turtiainen saivat tuotantojohtaja Miiro Kuusikolta tietoa FennoSteelistä ja Saskyn opinto-ohjaaja Tarja Perolaiselta teknologia-alan koulutuksesta. Kehitys-Parkilta oli naistenpäivän kierroksella mukana Elina Kortesmaa.

 

Kehitys-Parkilla kehitellään jatkuvasti uusia ideoita siihen, miten kasvavaan työvoimapulaan pystyttäisiin vastaamaan. Tuorein tempaus järjestettiin Naistenpäivänä yhdessä FennoSteelin ja Saskyn kanssa kutsumalla erityisesti naisia tutustumaan pakoputkitehtaaseen ja teknologia-alaan.

Tempaus onnistui yli odotusten, ja mukaan saatiin naisia, joista moni vaikutti miettivän alan vaihtoa tosissaan.

– Saimme vierailulle aidosti kiinnostuneen, aktiivisen joukon, joka esitti paljon kysymyksiä, joten tilaisuudesta jäi oikein hyvä mieli. Oli mukava keskustella kone- ja tuotantotekniikan alasta sekä sen koulutusmahdollisuuksista ja esitellä samalla FennoSteeliä, totesi tuotantojohtaja Miiro Kuusikko.

Tärkeintä hänen mielestään oli saada välitettyä ajantasaista yleistietoa alasta ja pystyä sitä kautta ehkä vaikuttamaan myös nuorten tuleviin koulutusvalintoihin. Se jää nähtäväksi, vauhdittiko tilaisuus alan vaihtoa miettivien suunnitelmia, mutta töitä ainakin olisi tarjolla lukuisissa teknologia-alan yrityksissä alueellamme.

Tapahtuma oli taas yksi lisä paljon kiiteltyyn Parkanon malliin. Mallin pääpaino on toisen asteen ammatillisen koulutuksen kehittämisessä yhteistyössä yritysten kanssa, mutta yritysneuvoja Jari Pihlajamäki kertoi, että myös työvoiman saanti on otettu tavoitteeksi.

– Työpaikkoja on Parkanossa koko ajan avoinna useammassakin yrityksessä, ja suuret ikäluokat ovat eläköitymässä. Yritämme kaikin keinoin kivien ja kantojen alta etsiä mahdollisuuksia, joilla saamme uutta työvoimaa yrityksiin.

Naistenpäivän tilaisuuden yhdeksi tärkeäksi kohderyhmäksi ajateltiin kotiäidit, jotka mielivät työelämään.

– Äitejä haluttiin mukaan myös siksi, että he usein ohjailevat lasten päätöksiä siinä vaiheessa, kun mietitään esimerkiksi ammattikouluun hakua. Äideillä saattaa olla myös isiä vähemmän tietoa tämän päivän teknologia-alasta, joka on paljon aiempaa siistimpää, kevyempää ja automatisoidumpaa, jatkoi kehityskoordinaattori Elina Kortesmaa.

Päivän ensimmäinen kierros FennoSteelillä järjestettiin lukiolaisille. Iltapäivän ja illan kierrokset olivat kaikille avoimia. Kaikkien kierrosten päätteeksi jaettiin naisille ruusut naistenpäivän kunniaksi.