Ajankohtaista

Ihminen luonnossa -tapahtuma elokuussa

Ihminen Luonnossa tapahtumassa on tänä vuonna teemana luonnon monimuotoisuus. Elokuun 25.–28. päivinä järjestettävässä tapahtumassa on tälläkin kertaa monipuolinen seminaaripäivä sekä perheiden metsämuseopäivä. Retkiä tehdään Alkkiaan sekä Käskyvuoreen ja Aitonevalle. Kirjastoon tulee esiin Geopark-valokuvanäyttely. Pohjois-Parkanon Kyläseura järjestää tutustumisen monitoimikosteikko- ja ennallistamiskohteisiin Pohjois-Parkanossa. Tapahtumia järjestetään useille kohderyhmille, esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapsille sekä kehitysvammayksiköiden asukkaille.

Seminaaripäivässä 27.8. kuullaan koulu- ja kulttuurikeskus Kaarnassa mielenkiintoisia puheenvuoroja:
– FT Hannu Raitio: seminaarin avaus ja Ihminen luonnossa -tapahtuman historia
– FT Aki Sinkkonen, Luke: Metsäpöly ja sen tarina
– FT Jenni Lehtimäki, Syke: Luonnon monimuotoisuus ja kansanterveys
– Juha Siitonen: Puiden asukkaat

Ohjelma jatkuu perinnepäivänä SyVillassa Koivu ja tuohi -teemalla klo 17 alkaen.
Sunnuntain metsämuseopäivässä on luvassa haitarimusiikkia, justeerisahausnäytös, hevoskärryajelua lapsille sekä luento. 4H-yhdistys järjestää ohjelmaa nuotiolla yhteistyössä Pirkanmaan Marttojen kanssa Nyt tehdään hyvää -hankkeen puitteissa sekä luontoaskartelupisteen. Metsämuseolle tulee myös Geoparkin infopiste.

Tapahtuman ohjelma täydentyy vielä kesän mittaan.