Ajankohtaista kausiasukkaille

Kausiasunto vakinaiseksi?

Kausiasuntojen muuttaminen vakinaisiksi asunnoiksi on kasvava trendi, jota korona selkeästi kiihdytti. Yhä useampi kaipaa nyt tilaa ympärilleen ja luontoa lähelleen, ja siksi ajatus muuttamisesta kokonaan kausiasunnolle tuntuu entistäkin houkuttelevammalta. Parkanossa haja-asutusalueiden valokuituverkko tuo monelle hyvät mahdollisuudet etätyöskentelyyn.

Päättäjillä on Parkanossa selkeä tahtotila mahdollistaa vapaa-ajanasuntojen muuttaminen vakituiseksi asunnoksi. Kausiasunnon pitää kuitenkin täyttää asuinrakennuksen vaatimukset, jotta poikkeuslupa ja rakennuslupa voidaan myöntää.

– Isoimmat muutostarpeet tulevat vastaan useimmiten lämmöneristyksessä. Myös hygieniatilojen pitää olla kunnossa ja veden tulla sisään rakennukseen. Lisäksi tarkastellaan esimerkiksi ilmanvaihtoa, huonekokoa ja ovien leveyksiä sekä käyttöturvallisuutta, kuten portaiden toimivuutta. Käytännössä muutos vakinaiseksi asunnoksi onnistuu helpommin uudehkoissa mökeissä, rakennustarkastaja Raisa Karinsalo-Manninen toteaa.