Ajankohtaista kausiasukkaille

Leijonapuisto on keidas keskustan koskimaisemassa

   

Leijonapuistosta on muodostunut minigolfratoineen, terassikahviloineen ja ITE-teoksineen mainio paikka viihtyä ja virkistäytyä. Puiston terassi on iso, tyylikäs ja hienolla paikalla Viinikanjoen koskimaisemassa.

Vanhaan hirsirakennukseen remontoitua kahvila Kosken Helmeä kehitetään tänä kesänä uusin voimin, kun sitä pitämään valittiin Parkanon Vuoden nuoreksi yrittäjäksikin nimetty Mira Päljänoja.

– Me leivomme paljon, ja meillä on ihanat salaatit. Mansikkaleivoksia ja itsetehtyjä kääretorttuja on niin hieno päästä tarjoamaan kesällä uudenlaiseen paikkaan, myös Exessoa Parkanossa pyörittävä Päljänoja toteaa.

Kahvilatilat hän kunnosti kunnioittaen vanhaa henkeä ja hirsiseiniä mutta tuoden tilaan viihtyisän boheemia henkeä.

– Sain valintani jälkeen ihan valtavan määrän positiivisen odottavaa palautetta. Lupaan tehdä parhaani, että pystymme täyttämään toiveet. Aloitimme ostamalla viinilasit sekä salaateille oikeat lautaset ja hankkimalla astianpesukoneen.

Toiminnasta hän suunnittelee todella monipuolista.

– Miten hienoa olisi järjestää vaikka brunssi sunnuntaiaamupäivälle, kun aurinko paistaa jokirannan terassille. Myös stand up- tai vaikka joogaillat sopisivat tuohon maisemaan.

Leijonapuiston vastarannalla on kaunis luontoreitti, jota myöten pääsee pitkospuille ihailemaan Lehtiskosken kuohuja. Pitkospuiden yläpuolelle rakennettiin viime kesänä kuntoportaat osaksi lähiliikuntareittiä. Viinikanjoki on myös erittäin suosittu kohde perhokalastajien keskuudessa.

facebook.com/koskenhelmi/

Aukioloajat löytyvät sivulta exesso.fi