AjankohtaistaYritystarinat

Nuorille tiedoksi: Töitä riittää!

Kone- ja tuotantotekniikan, logistiikan ja sotealan opintoja sekä työskentelymahdollisuuksia esiteltiin tänään nuorille Ammattitorstaissa, johon osallistuivat Parkanon 8.- ja 9.-luokkalaiset, Kihniön sekä Karvian 9.-luokkalaiset sekä Nuorten Startista tulleet nuoret.

– Meillä on töitä ja monipuolisia tehtäviä, viestittiin kone- ja tuotantoteknologian yrityksistä Ammatti-instituutin Parkanon opetusyksikössä järjestetyssä tilaisuudessa.

Viesti oli suora ja selvä: Tulkaa meille töihin! Yrityksistä olivat mukana FennoSteel, Kopar, SuperSteel ja Suomen Tekojää.

– Logistiikkapuolella kaikki kortilliset viedään käsistä töihin. Yritykset kyselevät kuskeja meiltä koulusta, myhäili kuljetusalaa opettava Janne Heikkilä.

Sotealaa esitellyt palveluvastaava Katri Kumpulainen totesi, että Sasky kouluttaa ja Kolmostien Terveys työllistää. Yhteistyötä tehdään paljon, ja jo varhain opiskelijat pääsevät tutustumaan käytännön työhön esimerkiksi virikeryhmiä ja ulkoilutuspäiviä järjestämällä.

Nuorille esiteltiin päivän aikana myös yhdistelmäopintoja eli ammatillisen tutkinnon ja lukio-opintojen yhdistämistä. Ammattitorstain järjesti Parkanon ja Kihniön toisen asteen koulutuksen kehittämistyöryhmä.