AjankohtaistaYritystarinat

Kansainvälisiä työntekijöitä kartoitetaan alueellamme

Kehitys-Parkki kartoittaa parhaillaan Parkanon ja Kihniön alueella olevia kansainvälisiä työntekijöitä.

– Tarkoituksena on auttaa heitä asettautumaan alueellemme pitkäaikaisiksi asukkaiksi sekä yritystemme työntekijöiksi. Idea toimintaan syntyi toisen asteen ammatillisen koulutuksen kehittämistyöryhmän kokouksessa, kertoo alueasiantuntija Johanna Kaitaranta.

Ensimmäisenä toimenpiteenä on työntekijöiden puolisoiden ja perheiden muuttovalmiuden ja -halukkuuden selvittäminen sekä sen jälkeen heidän ammatillisen osaamisensa kartoittaminen, mikä saattaa mahdollistaa uuden työvoiman saamista alueelle.

Yritykset voivat olla yhteydessä Johanna Kaitarantaan, jos ovat kiinnostuneita mahdollisista muuttajista ja heidän ammatillisista valmiuksistaan. Hänelle voi myös ilmoittautua sähköpostilistalle, jonka kautta saa tietoa uusista mahdollisista kansainvälisistä tekijöistä.

Yritysten toivotaan myös jakavan Kehitys-Parkin lähettämää kirjettä ulkomaalaisille työntekijöille sekä kehottavan heitä ottamaan yhteyttä Kehitys-Parkkiin.

 

KIRJE ULKOMAALAISILLE TYÖNTEKIJÖILLE

Pyynnöstämme työnantajasi on välittänyt tämän kirjeen sinulle!

Kartoitamme ulkomaalaisia työntekijöitä, jotka työskentelevät ja asuvat Parkanossa tai Kihniöllä. Tavoitteenamme on auttaa teidän asettautumistanne alueellemme pitkäaikaisiksi yrityksiemme työntekijöiksi sekä alueen asukkaiksi.

Toivomme, että otatte meihin yhteyttä niin, että voimme keskustella perheenne ja läheisenne muuttamisesta Parkanon ja Kihniön alueelle. Olemme kiinnostuneita perheenjäsentenne ammatillisesta osaamisesta, sillä meillä on tarve monille eri alojen työntekijöille.

* Tuemme työntekijöiden perheitä asettautumisessa paikkakunnalle
* Tarjoamme kansainvälisten osaajien puolisoille tukea työpaikan löytämiseen. Tavoitteenamme on löytää työ, joka sopii puolison ammatilliseen suuntautumiseen, taitoihin, toiveisiin sekä elämäntilanteeseen.
* Ohjaamme puolisot paikkakunnalla toteutettaviin Suomen kielen opintoihin
* Tuemme lupa-asioiden hoitamisessa ja ohjaamme oikeiden palveluiden piiriin.
* Avustamme asunnon löytämisessä
* Tuemme ja opastamme Parkanoon, Kihniöön ja Suomeen muuttamisessa liittyvissä käytännön asioissa