AjankohtaistaYritystarinat

Kiinnostus kauneudenhoitoon vei yrittäjäksi

Laura Saarinen perusti oman yrityksen ja työskentelee nyt vuokratuolilla HiusStudio Mantan tiloissa.

Kehitys-Parkin Jari Pihlajamäen apu oli korvaamatonta Laura Saariselle, joka perusti Hius-Studio Lauran pari kuukautta sitten.

– Elokuussa päätin, että nyt tai ei koskaan, ja otin yrityksen perustamisesta yhteyttä Kehitys-Parkkiin, koska olin saanut suosituksia. Siitä oli kyllä suuri apu, jota ilman en olisi osannut toimia oikein enkä olisi ymmärtänyt asioita. Edessä oli niin isoja juttuja, ja piti toimia niin virallisia kanavia pitkin.

Saarinen oli opiskellut paljon hiuksiin ja kauneudenhoitoon liittyviä asioita jo ennen opintojaan ja tajunnut vähitellen, että omasta kiinnostuksen kohteestaan voi tehdä ammatin. Viime keväänä hän valmistui parturikampaajaksi.

– Sain jo ennen yrityksen perustamista sovittua, että minulle on paikka HiusStudio Mantassa. Minulle on täällä suuri hyöty ja tuki osaavista työkavereista Mantasta ja Wilmasta, ja meillä on mielettömän hyvä porukka. Lempitöitäni ovat värjäykset, joilla saa aikaan isoa ja näkyvää muutosta.

Parkanoon Saarinen muutti kesällä 2022 miehensä perässä. Hänen parturikampaajaksi valmistumispäivänsä ja muuttopäivänsä olivat sama päivä.

– En saanut tehtyä miehestäni tamperelaista, joten päätin, että minä tulen sitten Parkanoon. Se olikin niin tosi hyvä valinta, että en ole päivääkään katunut. Olen viihtynyt todella hyvin.

Hän kertoo arvostavansa sitä, että palvelut ovat Parkanossa kunnossa ja kaikki tarpeellinen löytyy.

– On hyvät ruokakaupat, terveyskeskus, kirjasto ja muuta, ja tämä on risteyspaikka, josta on lyhyt matka Seinäjoelle ja Tampereelle. Jos siis haluaa päästä isompien valikoimien äärelle, niin siinä ei kauaa mene. Tampereen suuntaan lähden usein junalla, koska onhan se kätevää, kun pääsee reilussa puolessa tunnissa sinne keskustaan.