AjankohtaistaYritystarinat

Tärkeää tukea monelle uudelle yrittäjälle

Parkanoon ja Kihniöön on vuonna 2023 perustettu tähän mennessä 21 yritystä. Todella moni yrityksistä on hakenut perustamisvaiheessa apua Kehitys-Parkin asiantuntijoilta, ja reilu neljännes yrityksistä on perustettu käytännössä Kehitys-Parkilla ”kädestä pitäen” ohjaten.

 

Yrttihoitolan innokas yrittäjä

Maria Junttila valmistaa eteerisillä öljyillä hajustettuja tuoksukynttilöitä myyntiin myös omassa hoitolassaan.

 

Yksi elinkeinoyhtiön avusta erittäin kiitollinen uusi yrittäjä on Maria Junttila Yrttihoitola Mariasta.

– Olin parin vuosikymmenen ajan töissä kuntoutuskeskuksessa, eikä minulla ollut mitään kokemusta yrittäjyydestä. Kaikki oli siis aivan uutta, ja sain Elina Kortesmaalta todella tärkeää apua yrityksen perustamisvaiheessa.

Junttila palasi Parkanoon asuttuaan välillä 28 vuotta Kankaanpäässä ja totesi, että nyt olisi elämässä sopiva aika yrittämiselle. Aiemman työnsä ohessa hän oli opiskellut Kauhajoen opistolla yrttihoitajaksi.

– Sain sopivat tilat hoitolalle Parkanontien varresta. Olen todella innoissani, ja tykkään työstäni valtavasti. Oman aikansa varmaan kuitenkin vie, että ihmiset huomaavat yrttihoitojen sopivan kenelle vain. Minulta voi varata intialaisen päähieronnan, kasvohoitoja ja yrttinyyttihierontaa. Tyhypäiviin ja vaikka pikkujoulun viettoon sopivat saippuan tai voiteiden valmistuskurssit.

Tuore yrittäjä on löytänyt yhteistyöhön myös Kirkkokadun Hyvänolon Keskuksen kanssa ja valmistaa sinne neljää eri saippuaa Frantsilan Yrttitilan ohjeilla sekä eteerisillä öljyillä hajustettuja tuoksukynttilöitä.