Ajankohtaista kausiasukkaille

Ensimmäinen Geofood alueellemme

Raija Laaksosen kehittelemä jättikaalitasku on ensimmäinen Geofood-ruoka alueellamme. Lounas- ja juhlaravintola Raijanholvissa myytävä tuote on saanut varsin kiittävän vastaanoton erityisesti retkeilijöiden keskuudessa.

Laaksonen kehitteli tiiminsä kanssa tuotetta kahden vuoden ajan, sillä siitä haluttiin luoda paitsi maistuva myös helposti mukaan otettava ja kätevästi nautittava kaikin puolin luonnonmukainen tuote.

– Jättikaalitaskun voi ottaa kylmälaukkuun mukaan, grillata nuotiolla kokonaisena ja sitten halkaista. Sisään voi laittaa joko vain puolukkahilloa tai halutessaan esimerkiksi braatvurstin. Tuote nautitaan luontoa säästävästi ekologisesta paperitaskusta, jossa on paperinen Geofood-tarra. Mitään kertakäyttöaterimia tai muovia ei tarvita, Laaksonen kertoo.

Moni hakee piirakan myös lounaaksi tai viipaloi sen tarjolle kahvipöydän suolaiseksi.

Jättikaalitaskun syntyyn liittyvät vahvasti Laaksosen lapsuuden tuoksu- ja makumuistot.

– Paistoin eräänä päivänä pannulla keräkaalia, sipulia ja porkkanaa. Kun sekoitin niitä siinä, tuoksumuisto valtasi mieleni ja palasin lapsuuden muistoihin kasvimaalle rikkaruohoja kitkemään. Sillä hetkellä sain ajatuksen vanhanajan kaalipiirakasta uudella twistillä.

Kaali on oiva raaka-aine tuotteeseen, koska sitä saa ison osan vuodesta kotimaisena. Geofood-tuotteessa yli 50 prosenttia pitää olla läheltä. Tämä vaatimus toteutuu jo pelkästään lähialueen hiivaleipäjauhoilla, voilla ja maidolla. Sipuli ja porkkana tuotteeseen saadaan lähialueelta eli Lauhanvuori–Hämeenkangas Geopark -alueelta suuriman osan vuodesta, ja oregano sekä lipstikka tulevat omasta kasvimaasta.

Jättikaalitaskua leivotaan Raijanholvissa nyt aluksi useimmiten torstaisin ja perjantaisin. Sitä voi myös tilata, mutta tilausaika on noin viikko.