Ajankohtaista kausiasukkaille

Pohjois-Parkanossa kannattaa poiketa

Pohjois-Parkanon perinteiset maalaismarkkinat kutsuvat kokemaan aitoa kylätunnelmaa sunnuntaina 11.8. klo 10–15 Pohjois-Parkanon kylätalolle (Vatajantie 191).

– Teemana ovat tällä kertaa Amerikan-arkut, kapioarkut ja puutyöt. Kylältä lähdettiin 1800- ja 1900-lukujen taitteessa rapakon taakse ja tultiin takaisin arkkujen kanssa. Siitä tämä teema, juttelee kyläseuran puheenjohtaja Hannele Kortesoja.

Markkinoilla on myynnissä aitoja käsitöitä, koruja ja leivonnaisia sekä esimerkiksi parkanolaista hunajaa. Salissa on näyttely sekä kahvio ja kentällä esillä Wanhat vehkeet ja menopelit. Lapsille on omaa puuhaa, esimerkiksi poniajelua ja kepparirata.

– Meillä viimeinen lamppu syttyy yleensä viime hetkellä, joten ideoita syntyy ja tavaraa kertyy varmasti vielä tässä tulevan kuukauden aikana, Kortesoja myhäilee.

ITE-taidetta, kirppis ja
pyöräilysuunnistusta

 

Pohjois-Parkanossa riittää nähtävää ja koettavaa vaikka useampaankin käyntiin. ITE-taide ihastuttaa kylänraitilla, ja taas on syntynyt näytille uusiakin teoksia. Erkalassa (Erkalantie 21) on vielä viikonlopun ajan kirppis, jossa voi tehdä löytöjä.

Heinäkuun alussa kylällä käynnistyi myös polkupyöräsuunnistus. Eri puolille kylää on sijoitettu 20 rastia. Kun löytää näistä vähintään kymmenen ja lähettää niiden koodit sähköpostilla pohjoisparkano@gmail.com 4.8. mennessä, osallistuu arvontoihin maalaismarkkinoilla.