Ajankohtaista kausiasukkaille

Geopark-näyttelyt Parkanossa ja Kihniössä

Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -aluetta esittelevät näyttelyt ovat esillä Parkanon kaupunginkirjastossa ja Kihniön Aitonevalla.

Aitonevan museon näyttely ja kesäkahvila ovat kesällä avoinna joka päivä klo 12–17.

Parkanon kirjastossa näyttely on lehtilukusalissa, joka on kesäaikaan eli elokuun loppuun asti avoinna maanantaisin klo 8–19, tiistaista perjantaihin klo 8–17 ja lauantaisin klo 8–12.

Näyttelyt kertovat LH Geoparkin geologista tarinaa, joka alkaa muinaisen vuorijonon synnystä. Tarina kuvaa maiseman kehittymistä laakeaksi suomaaksi, jota metsät, harjut, jokilaaksot ja järvet rytmittävät. Merkit maiseman muutoksesta on kirjoitettu alueen kallioperän kiviin ja maaperän kerrostumiin.

Tarinoita ja tekstiilejä
Parkanon kirjastossa

Parkanon kaupunginkirjastossa voi tutustua myös Tarinoita ja tekstiilejä -taidenäyttelyyn, jossa on esillä taiteilija Satu Itäpään upeita töitä.

Näyttelyn teokset ovat vuosien 2002–2024 aikana syntyneitä, ja niiden materiaaleina on hyödynnetty villaa, silkkiä, pellavaa, puuvillaa sekä vanhoja kirjoja. Teoksissa on käytetty tekniikkoina mm. konekirjontaa, tilkkutyötä, huovutusta, käsin kirjontaa, tallukastekniikoita, askartelua ja maalausta.

Osa töitä on esillä lukusalissa, osa kirjastosalissa, joka on kesällä avoinna maanantaisin klo 12–19
ja tiistaista perjantaihin klo 10–17.