AjankohtaistaYritystarinat

AIM-ASE aloittelee Linnakylässä

Antti Mäkipää aloittaa yrittäjänä vuoden alussa.

 

Kihniöläinen Antti Mäkipää käynnistelee asepajan toimintaa kotitilallaan Linnankylässä. Vuoden alussa toimintansa aloittavassa AIM-ASE- yrityksessä aseet ovat päätoimiala ja asiakaskunta koostuu pääasiassa metsästäjistä, aseharrastajista ja kilpa-ampujista.

Aseet ovat kiinnostaneet Mäkipäätä pienestä pitäen. Hän on harrastanut kilpa-ammuntaa sekä metsästystä ja oppinut siinä sivussa paljon aseista.

– Minulla on lähes 30 vuoden työkokemus metallialalta. Osaamista on siis ehtinyt kertyä. Pystyn keskittymään tarkkuutta vaativiin tehtäviin, joten alan vaihto asepuolelle tuntui sopivalta, kun raskas metalliteollisuus alkoi kypsyttää.

Tietotaidon keräämisen lisäksi Mäkipää on jo pitkään valmistellut yritystoimintaa hankkimalla koneita ja laittamalla tiloja.

Yritystoiminnan aloittaminen tarkasti säännellyllä asealalla on ollut monimutkainen prosessi, mutta nyt kaikki alkaa vihdoin olla kunnossa.

Lupien saamiseen meni yhdeksän kuukautta aikaa, ja lisäselvityksiäkin piti tehdä. Siinä paloi myös rahaa, joten Kehitys-Parkin neuvojen avulla järjestynyt starttiraha tuli tarpeeseen uudelle yrittäjälle.

– Lähden varovasti alkuun katsellen, kuinka töitä riittää. Jos asiakkaita tuntuu löytyvän, pitää tietysti kehittää toimintaa ja investoida.

Asetöiden ohessa Mäkipää on valmis tekemään laaja-alaisesti kädentaitoja vaativia töitä.

– Voin esimerkiksi tehdä alihankintana metalliyrityksille vähän erikoisempia töitä, ja kyllä puusta tekeminenkin onnistuu. Osaamista löytyy myös eläinkonservointiin, hän kertoo.