Ajankohtaista

Metsätyöt maistuvat yrittäjänä

Kimmo Myllyniemi hankki kuukausi sitten oman hakkuukoneen.

Kimmo Myllyniemen yritys Koneurakointi Myllyniemi on yksi Parkanon uusimmista yrityksistä. Metsäkoneen käyttelyssä Myllyniemi ei kuitenkaan ole noviisi, sillä hän on hakannut UPM:n urakoita jo vuodesta 1995.

Yrittäjäksi ryhtyminen on miehellä käynyt mielessä moneen kertaan, mutta vasta Elmeri-pojan lähtö samalle alalle sai tarttumaan toimeen. Oma hakkuukone on nyt kuukauden vanha, ja se riittää kalustoksi toistaiseksi.

– Poika opiskelee toista vuotta Kurun metsäoppilaitoksessa, ja into alalle on kova. Pikkupojasta asti tuo on pelannut traktoreiden kanssa ja hakkaa nyt enemmän ja enemmän. Tulee vaan Kurusta koulusta, syö kotona ja lähtee metsään. Sai ajokortinkin anomalla 17-vuotiaana, että pääsee kulkemaan kauempana olevilla hakkuilla.

Koneurakointi Myllyniemi työllistää lisäksi myös yhden perheen ulkopuolisen kuskin.Kimmo Myllyniemellä on ollut metsäalan töitä koko työuransa ajan niin paljon kuin hän on niitä ehtinyt tehdä. Vuoden 2008 jälkeen töitä on ollut ympäri vuoden siten, ettei edes kelirikkotaukoa ole tarvinnut pitää.

Alkuvuosina hän kiersi työmaita Kurusta Kankaanpäähän ja Hämeenkyröstä Parkanoon, mutta nykyään lähes kaikki työt ovat Parkanossa. Urakat Myllyniemelle tulevat UPM:ltä pääurakoitsijana toimivan Metsäurakointi Teräväisen kautta. Myllyniemi puolestaan työllistää aliurakoitsijanaan karvialaisen Hannu Alkkiomäen, joka ajaa ajokonetta metsäkoneen perässä.Yrittäjäksi oli turvallista ryhtyä alalle, jonka tuntee niin läpikotaisin.

– Metsässä pitää viihtyä ja uskaltaa olla. Vaikka eipä siellä nykyään yksinäistä ole, kun on korvanappi korvassa ja puhelin soi jatkuvasti. Yllätyksiä ei juuri pääse tulemaan, kun olen kaksikymmentä vuotta tehnyt ja tunnen UPM:ltä porukkaa sekä leimikkorakenteen, Myllyniemi pohtii.

–  Yrittäjyyttä helpottaa paljon myös se, että Mira-vaimo töidensä ohella hoitaa kodin lisäksi firman juoksevia asioita.