Ajankohtaista

Autokorjaamo isältä pojalle

Teemu Lepistö jatkaa isänsä ja vaarinsa jäljillä autokorjaamoyrittäjänä.

Autokorjaamo Lepistön nimikyltissä Heinosentiellä on vuosikymmenten saatossa vain etunimen kirjain vaihtunut. Ensin oli E Einon mukaan vuodesta 1985, sitten S Simolta vuodesta 2001, ja nyt oven päällä lukee Autokorjaamo T. Lepistö.

Teemu Lepistö otti isänsä korjaamon jatkaakseen heinäkuussa.

– Olen kuuden vanhasta asunut tässä talossa, jonka yhteydessä korjaamo on. Jonkin verran on siis tullut täällä pyörittyä. En varsinaisesti koskaan edes miettinyt mitään muuta alaa, hän toteaa.

Lepistö kävi Tampereella autonasentajakoulun ja pääsi Automyynti R. Laihoselle töihin. Armeijassa hän suoritti kuorma-autokortin ja ajoi sen jälkeen hetken enonsa Matti Erkkilän ajoja mutta palasi taas takaisin Laihoselle. Yrittäjäksi hän päätti ryhtyä pian sen jälkeen, kun isä lopetti korjaamotoiminnan.

– Asiakkaita oli valmiiksi aika hyvinkin, samoin työkaluja ja vehkeitä, ja tilatkin ovat toimivat. Toki työkaluihin piti jonkin verran heti myös investoida, ja pitää koko ajankin, että pysyy ajan tasalla.– Nyt tykkään yrittäjän vapaudesta, vaikka toisaalta hommaa on kyllä enemmän, hän pohtii.

Lepistö luonnehtii yritystään yleiskorjaamoksi, mutta aika pitkään asiakkaina on ollut erityisesti saksalaisia autoja, esimerkiksi mersuja, joten niiden korjaamiseen löytyy enemmän työkaluja.Yrityksen sukupolvenvaihdoksessa saatiin mukavasti apua Kehitys-Parkista.

– Jari Pihlajamäeltä sain hyvät neuvot, ja hän hoiti paperipuolen hienosti, joten sen puolesta kaikki meni helposti. Yrityksen alussa neuvot olivat tarpeen, vaikka toki vanhempien hommia seuraamalla olin jo oppinut paljon yrittämisestä.