Ajankohtaista

Teknologiatorstaissa työmahdollisuudet tutuiksi alueen yläkoululaisille

– Työntekijöitä tarvitaan nyt, erityisesti kone- ja tuotantotekniikan ammattilaisia, painotti Pohjoismaiden ainoan pakoputkitehtaan, parkanolaisen FennoSteel Oy:n laatu- ja tuotantopäällikkö Miiro Kuusikko yläkoululaisille Teknologiatorstaissa.

Samoilla linjoilla oli Suomen Tekojään menestystarinaa nuorille esitellyt LVI-suunnittelija Aleksi Leimu, joka totesi, että yrityksessä tarvitaan osaajia hitsareista koodareihin ja insinööreihin ja kaikkea siltä väliltä.

Elinkeinoyhtiö Kehitys-Parkin ja Sasky Koulutuskuntayhtymän marraskuussa järjestämä Teknologiatorstai on olennainen osa Parkanon mallin vuosikelloa, sillä se antaa nuorille monipuolisen kuvan työmahdollisuuksista omalla alueella. Tapahtuma vastaa myös yritysten huutoon siitä, että alalle saataisiin koulutettua työvoimaa.

Parkanon mallissa on monta muutakin huimaa juttua, joiden avulla kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen kiinnostus on saatu alueella nousuun. Avainsana on yhteistyö yritysten kanssa.
Teknologiateollisuuden yritykset esimerkiksi tarjoavat Parkanon koulutukseen ensisijaisesti hakeville varman kesätyöpaikan. Opinnot aloittaville ne kustantavat oman läppärin. Kiinnostusta kone- tuotantotekniikan opintoihin herätellään pitämällä koko perheille avoin vanhempainilta yrityksessä.

Parkanon malli ja sen tulokset ovat kiinnittäneet paikkakunnan ulkopuolistenkin yritysten kiinnostuksen, ja Kehitys-Parkilta saadaan usein kertoa kyselijöille, mihin mallin menestys perustuu. Myös Teknologiateollisuus ry kiinnostui mallista niin, että joukko sen edustajia vietti syyskuussa päivän Parkanossa kuulemassa asiasta lisää.