AjankohtaistaYritystarinat

Laatutyötä nuoruuden innolla

Mikko Piikkilän tuore yritys PM-Laatutyö on erikoistunut tasoite-, rappaus- ja maalaustöihin. Niiden ohessa onnistuvat kaikki rakennusalan työt.

– Teen töitä niin yrittäjille ja taloyhtiöille kuin kuluttajillekin ja kaikkea pienistä töistä isoihin remontteihin. Kaikki onnistuu terassin rakentamisesta sekä kylppäriremonteista aina julkisivurappauksiin, toteaa marraskuussa yrityksensä Parkanoon perustanut Piikkilä.

Osaamisensa hän on hankkinut pääosin Kaukomaalauksessa, jossa hän ehti tehdä pintakäsittelyhommia kahdeksan vuoden ajan. Sitä ennen ehti jo kertyä kokemusta rakennusalalta.

– Yrittäjyys on ollut mielessä alusta asti, ja otan mielelläni vastaan uusia haasteita. Töitä en ole koskaan pelännyt, ja asenne on ollut sellainen, että innolla aina lähdetään hommiin. Tästä asenteesta on hyötyä yrittäjänä, hän pohtii.

Talvikauden Piikkilä on ollut rakentamassa aliurakoitsijana rivitaloa Viinikkaan ja tehnyt ohessa peltihommia ja tasoitetöitä. Kevät on tuonut ajankohtaisiksi vesikattojen maalaukset sekä esimerkiksi julkisivujen rappaukset, joilla saa tiilitalon ilmettä mukavasti kohennettua.

Kysyntää on ollut heti kiitettävästi, eli joka aamu on mies saanut lähteä töihin. Sitä hän toivoo, että ihmiset ottaisivat rohkeasti yhteyttä ja kysyisivät tarjouksia. PM-Laatutyön toiminnan pääpaino on Pirkanmaalla ja itäisessä Satakunnassa, mutta tarvittaessa yrittäjä on valmis lähtemään kauemmaksikin.

– Vahvuuteni on se, että pidän aikatauluista kiinni ja teen hommia asiakkaita kuunnellen ja toiveita täyttäen. Toistaiseksi riittää, että saan leivän pöytään ja kaikki maksut hoidetuiksi, mutta ei yrityksen laajentaminenkaan mahdoton ajatus ole. Nuoruuden intoa riittää, ja tarpeen sekä kysynnän mukaan harkitaan miten tässä edetään.

Teksti ja kuva: Hanna Tuuri