AjankohtaistaYritystarinat

Nopeus on valtti mainosalalla

Kahden vuosikymmenen ajan mainosteippauksia tehnyt kihniöläinen Sasa Hautamäki toteaa toiminnan muuttuneen hektisemmäksi. Nopea palvelu ja monipuolisuus ovatkin Mainosparatiisin valttikortteja.

– Nykyään on pystyttävä reagoimaan nopeasti. Asiakkaat haluavat kaiken tänään tai mieluusti eilen. Tämä on huomattava muutos verrattuna yrityksen alkuaikoihin, hän pohtii.

Monesti Hautamäen asiakas on lähdössä messuille ja tarvitsee materiaalin seuraavana aamuna. Tämä haastaa yrittäjän pitämään laajaa varastoa, koska lähin tukkuri on Tampereella ja muut Kehä kolmosen sisällä. Hyllystä löytyykin niin tarraa, vinyyliä ja levyjä kuin roll up -telineitäkin.

Hautamäki aloitti mainosteippauksen kotonaan autotallissa vuonna 2000. Sieltä hän muutti Kihniön keskustaan vuokralle ja osti vuonna 2015 kunnalta hallin Museotien päästä. Sinne koneet mahtuivat aiempaa paremmin, ja nyt autotkin pystyy teippaamaan omissa tiloissa.

Hallista löytyi tilaa myös brodeerauskoneelle, ja pian Hautamäki hankki sinne suurkuvatulostimen, jolla onnistuu monenlaisten materiaalien tulostaminen. Töitä riittää, sillä paitoja, työvaatteita, pipoja, lippiksiä ja muita vastaavia tuotteita painetaan nykyään paljon.

Vuodesta 2009 Hautamäki on pyörittänyt Teippikauppa.fi-verkkokauppaa, joka on löytänyt hyvin asiakkaita. Verkkokauppa on hyvä lisä muun toiminnan oheen.

– Kai se yrityksen menestys aika pitkälle perustuu siihen, että pystyn tekemään kaikkea ja tarvittaessa myös soveltamaan, Hautamäki myhäilee.

Mainosparatiisin toimialuetta on koko Suomi, mutta Hautamäen halli ja koti ovat ja pysyvät Kihniössä.

– Pitkälti metsästysharrastuksen takia aikanaan jäin kotipaikkakunnalle. Nyt on perhe tänne perustettu ja vaimollakin on täällä töitä. Meidän on ihan hyvä olla Kihniössä. Autolla pääsee kätevästi liikkumaan eikä rautatieasemallekaan paljon matkaa ole. Mukava on kuitenkin aina palata takaisin.