AjankohtaistaYritystarinat

Paroonin Kaluste pärjää palvelulla

Huonekaluala on käynyt viime vuosina läpi melkoista murrosta, mutta yli 40-vuotias Paroonin Kaluste porskuttaa edelleen Parkanossa. Kauppias Janne Heinola on etsinyt uusia uria vahvistamalla kaihdinkauppaa ja laajentamalla erityisesti valaisinvalikoimaa. Toiminnan perusta on kuitenkin hyvässä palvelussa.

– Tärkeää on, että saan ihmisen sisään ja palveltavaksi. Silloin pärjään kyllä, kun pääsen keskustelemaan. Jos joku haluaa jotain ja jaksaa tänne tulla, niin ihan varmasti sen etsin ja hintakin on kohdallaan. Haasteena vain on saada ihmiset löytämään meidät täältä vähän syrjästä Ahertajankadulta, Heinola juttelee.

Palvelun ja sopivan hinnan kylkeen tarvitaan laaja valikoima ja tae hyvästä laatu. Valikoimaa Heinola on kasvattanut koko ajan niin, että liikkeessä on nyt Suomen johtavien huonekaluvalmistajien edustus ja esimerkiksi kangasmallit esillä.

– Minulla on alalla pitkään toimineena vahva tuotetietous, joten pystyn puhumaan laadusta. En myy sohvia, joiden rungossa on lastulevyä, vaan osaan kertoa asiakkaalle, millaisia asioita sohvaa ostaessa kannattaa miettiä ja mitä hyvä sohva pitää sisällään.

Valikoima on kasvanut myös valaisinpuolella. Tarjolla on nyt erikoisempiakin malleja, todella trendikkäitä ja laadukkaita tuotteita. Auringolta suojautumiseen liittyviä tuotteita Heinola on myynyt jo kymmenen vuoden ajan, mutta tämä sektori vahvistui, kun hän pari vuotta sitten sai alan ykkösen eli Ulvilan Kaihtimen edustuksen.

Heinola lupaa vastata myös yksilöllisiin tarpeisiin. Hänellä on kumppaneina ammattinsa osaavia puuseppiä, joiden käsissä tuotteet syntyvät tarvittaessa vaikka umpipuusta. Yrityksen tuore tilaustyö Parkanossa oli kaupungintalon valtuustosalin kalustus. Tämä oli todella vaativa kohde ja vaati pitkiä keskusteluja siitä, miten pöytien erikoiset kulmat saadaan toteutettua.

Janne Heinola peri liikkeen pidon elokuussa 2001 isältään, joka oli perustanut yrityksen jo vuonna 1977. Sittemmin liikkeeseen on tullut palveltavaksi vanhempia pariskuntia, jotka ovat kertoneet Jannelle ostaneensa ensimmäiset huonekalunsa hänen isältään.

– Isä jo halusi palvella asiakkaat viimeiseen asti. Hän kuljetti huonekalut kotiin ja kokosi ne myös. Kai olen isän geenit perinyt, kun yritän samalla lailla palvella. Pikkupojasta asti kun olen täällä jaloissa pyörinyt. Muistan, kuinka jo kuusivuotiaana pääsin isän mukaan Pohjanmaalle hakemaan huonekaluja.

Hanna Tuuri