AjankohtaistaYritystarinat

Yrityksille työvoimaa, tukea ja toimivat verkostot

Parkanon kaupunki saavutti maaliskuussa toisen sijan Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2019 -kilpailussa. Kunnan vahvuuksiksi kiitettiin ennakkoluulotonta kokeilukulttuuria sekä nopeaa reagointikykyä: ketteryyttä, kekseliäisyyttä ja vahvaa yhteistä tahtotilaa.

– Tästä hyvä esimerkki ovat kunnan ja kehitysyhtiön nopeat toimenpiteet työvoiman saatavuuden varmistamiseksi. Parkanossa on myös ymmärretty kunnan, yritysten ja oppilaitosten välisen yhteistyön merkitys alueen elinvoimalle, totesi elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen Pirkanmaan Yrittäjistä.

Perjantain puhelulla
maanantaiksi tekijä

Parkanoon ja Kihniöön on yritysten hyvä sijoittua, sillä niissä panostetaan tosissaan työvoiman saamiseen yrityksiin, osaajien kouluttamiseen ja heidän pitämiseensä alueella. Kehitys-Parkki on kuntien yhteinen sukkela toimija.

– Parhaimmillaan olemme onnistuneet niin, että kun yrittäjä on soittanut perjantaina ja kertonut tarvitsevansa työntekijän, on meidän kontaktiemme avulla löydetty osaaja aloittamaan yrityksessä maanantaiaamuna, myhäilee yritysneuvoja Jari Pihlajamäki.

Kehitys-Parkissa ja parhaillaan menossa olevassa Active-hankkeessa tunnetaan yrittäjät, yritykset ja näiden tarpeet samoin kuin töiden hakijatkin. Näin yrityksille pystytään tarjoamaan räätälöityjä palveluja.

– Lupaamme paikallista palvelua hyvällä aluetuntemuksella. Meiltä saa apua esimerkiksi tontti- ja toimitila-asioissa sekä esimerkiksi kehittämis- tai investointitukien hakemisessa. Olemme yrittäjän kumppanina, kuuntelemme ja käymme ahkerasti yrityskäynneillä, Pihlajamäki toteaa.

Parkanon ja Kihniön vahvuus ovat myös poikkeuksellisen vahvat alihankintaverkostot niin metalli- ja konealalla kuin mekaanisessa puunjalostusteollisuudessakin. Alueella on sekä vahvoja verkostovetureita että iso joukko pieniä yrityksiä, jotka ovat tottuneet tekemään yhteistyötä. Monipuolinen osaaminen ja yhdessä tekeminen tuovat voimaa vastata monenlaiseen kysyntään ja etsiä myös uusiakin haasteita.