AjankohtaistaYritystarinat

Koirille hoitola ja koulutusta

 

Suvi Mantila esittelee koirahoitolaansa yhdessä Oton ja Sissin kanssa.

Parkanoon saatiin oma koirahoitola, kun Pirkanmaan Koirakeskusta pitävä Suvi Mantila perusti pienen, kolmipaikkaisen hoitolan lokakuun alussa Parkanon Luomanperälle. Hoidon lisäksi Mantila tarjoaa yrityksessään koirakursseja, luentoja ja ongelmakoirakoulutusta. Lisäksi hän myy koiratarvikkeita.

– Opiskelin ensin eläintenkouluttajaksi ja valmistuin syyskuussa ongelmakoirakouluttajaksi. Harrastuksena olen kouluttanut koiria jo vuodesta 2005 Parkanon Seudun Palveluskoirakerhon nimissä, eli hyvin tunnen alueen koirat, Mantila juttelee.

Viime vuonna perustetussa yrityksessä häntä työllistävät tällä hetkellä eniten hoitola ja kurssit. Varsinkin keväisin pentu- ja alkeiskurssit ovat suosittuja. Ongelmakoirakoulutus on ihmisille vielä vieraampi asia, vaikka tarvetta sille varmasti on. Tätä toimintaa on tarkoitus kasvattaa.

– Ongelman ei tarvitse olla suuri. Hoidan juuri sitä, mikä omistajan mielestä on ongelmallista juuri hänen koiralleen. Se voi olla esimerkiksi sitä, että koira näykkii omistajaa tai vieraita tai lenkillä rähisee remmissä. Ongelma voi myös olla, jos koira ei tykkää kynsienleikkuusta tai muista hoitotoimenpiteistä.
Tärkeänä Mantila pitää sitä, että hän hyvinvointikyselyn avulla selvittää ongelman alkuperäisen syyn eikä hoida vain oiretta. Koiralle laaditaan myös kirjallinen hoitosuunnitelma.

Mantila on yritystoimintansa ohessa ainakin vielä toistaiseksi muualla päivätöissä, mutta koirien kanssa hän toteuttaa jo lapsuudessa syntynyttä innostustaan. Pikkutyttönä hän lenkitti naapuruston koiria ja yläasteikäisenä kävi 4H dogsitter -kurssin. Tällä hetkellä omia koiria on kaksi: kaksivuotias norfolkinterrieri Otto ja seitsemänvuotias sileäkarvainen noutaja Sissi.

Pirkanmaan Koirakeskuksen koirahoitola toimii Mantilan kodin pihapiiriin rakennetuissa tiloissa. Koulutuksia hän järjestää Parkanon Terminaalin tiloissa mutta haaveilee omasta koirakoulutustilasta. Mantila virittelisi mielellään yhteistyötä myös lähialueen muiden koira-alan yritysten kanssa, ja hän onkin jo aktiivisesti ottanut yhteyksiä naapurikuntiin.