AjankohtaistaYritystarinat

Harmonia Keidas hemmottelee Kihniössä

Annika Rajala avasi  juuri Puumilaan Harmonia Keidas -hoitolan. 

Shiatsuhoitajaksi opiskellut Annika Rajala perusti reilu kuukausi sitten Harmonia Keidas -yrityksen ja sisusti kauniin hoitotilan Kihniön Puumilaan. Hän empi hieman yrityksen aloittamista uuden koulutuksensa pohjalta, mutta sai kannustusta erityisesti Kehitys-Parkista.

– Haluan toteuttaa tämän nyt ja tässä, en sitten kun. Lähden kasvamaan asiakkaideni kanssa. Ehkä jatkan opintojani shiatsuterapeutiksi, jos koulutus alkaa Frantsilassa, hän pohtii.

Parturi-kampaamoalalla aiemmin 12 vuoden ajan yrittäjänä toiminut Rajala on aina ollut kiinnostunut asiakaskohtaamisen kokonaisvaltaisuudesta. Hänestä on ihanaa pystyä auttamaan muita. Täydentävistä hoitomuodoista hän innostui saatuaan niistä itse paljon apua.

Moni asiakas huomaa Rajalan hoidossa, ettei ole aikoihin pysähtynyt kuuntelemaan itseään ja omia tarpeitaan.

– Täällä ei tarvitse miettiä mitään. Tärkeintä on, että hoidettava saa hetken itselleen ja rentoutumiseen. Minä ohjaan häntä käytössäni olevilla avaimilla, Rajala juttelee.

Hän on valmistunut vuonna 2018 shiatsuhoitajaksi Frantsilan Hyvän Olon Keskuksesta. Virpi Raipala-Cormierin ja Jim Cormierin kehittämä hoitomuoto perustuu rauhalliseen akupainallustekniikkaan, jota tehdään käsin. Sormien lisäksi myös kyynärpäät ovat työvälineenä. Hoito sopii kaikille vauvasta vaariin.

Elämyshoitoja
Pyhäniemessä

Puumilan lisäksi Rajala tarjoaa elämyshoitoja Pyhäniemen rantasaunalla.

– Siellä on kaunis kelomökki, ja luonnossa on Lapin tuntua varsinkin näin talvella. Matkailijoita on paljon, muttei juurikaan palvelutarjontaa. Näen siellä paljon mahdollisuuksia.

Pyhäniemessä Rajala tekee muutenkin yhteistyötä Margit Hellgrenin ja Noora Törmän kanssa. Hän on hankevetäjänä hyvinvointitapahtumassa, joka pidetään tulevan kesäkuun 6. päivänä. Tapahtuma luodaan yhdessä Kihniön Matkailuyhdistyksen kanssa Kihniö 100 -juhlavuoteen, ja mukaan on tulossa luennoitsijoiden lisäksi alueen hierojia ja muita hyvinvointialalla toimivia.

Rajala kertoo levittäneensä verkkoja vesiin moneen muuhunkin suuntaan. Hän toivoo paljon yhteistyötä muiden palveluntarjoajien kanssa, jotta yhteisvoimin pystyttäisiin tekemään Kihniötä tunnetuksi.