AjankohtaistaYritystarinat

Pyörämatkailun kehittäminen hyödyntää koko Kihniötä

Margit Hellgren kehittää tuella Kihniön pyöräreitistöä.

Margit Hellgren aikoo käyttää Business Finlandilta yritykselleen saamansa tuen pyöräreitistön ja -pyörämatkailun kehittämiseen niin, että siitä hyötyisi hänen yrityksensä ja Pyhäniemen lisäksi koko Kihniö.

– Olemme jo hankkineet Pyhäniemeen kaksi sähköfatbikea ja kahdeksan on tilauksessa. Aluksi aiomme järjestää pyöräretkiä ryhmille ohjatusti ja ehkä vuokratakin pyöriä. Tuen avulla on tarkoitus kehittää reitistöjä. Jos saamme esimerkiksi hyvät kartat tehtyä, niin sehän hyödyttää kaikkia pyöräilijöitä ja on loistava juttu koko kunnalle.

Hellgren innostui läskipyöristä sekä Ylläksen-lomallaan että Geopark-benchmarkkausreissulla, jossa pääsi Pohjois-Italiassa sähköpyöräilemään kansallispuistoon.

Hän mietti Aurinkopalvelut-yrityksensä kehittämis- ja tukimahdollisuuksia ensin kotona miehensä kanssa, mutta varsinaisesti asiat lähtivät vyörymään, kun Sari Peltomaa Kehitys-Parkilta alkoi innostaa häntä uuden toiminnan kehittämiseen. Yhdessä he työstivät ideaa pyörämatkailusta ja selvittivät tukikuviot.

– Pyörämatkailu on nostanut päätään, ja muutenkin kotimaan matkailu lisääntyy koko ajan. Siksi Pyhäniemeenkin pitää löytyä oheispalveluja. Ihmiset ovat nykyään vaativia ja laatutietoisia, joten emme mekään voi olettaa, että Kihniölle tullaan vain vähän mökkeilemään.

Hellgrenin tarkoitus on aluksi hyödyntää olemassa olevia reittejä. Hän aikoo ottaa yhteyttä esimerkiksi moottorikelkkakerhoon kysyäkseen, voiko heidän todella hyviä polkujaan ja reittejään käyttää.
Tyhy-ryhmille täytyy olla helpompaa maastoa, joten eritasoisia reittejä tarvitaan. Parhaillaan hän etsii itselleni yhteistyökumppania reitistöä tekemään.

– Meillä on Kihniössä ja samoin Parkanossa niin upea luonto, että sitä kannattaa hyödyntää ja markkinoida. Unelmani on, että saisin yhdistettyä samaan reittiin nämä kaksi paikkakuntaa. Muutenkin niitä pitäisi tehdä yhdessä tunnetuksi.

Osa isompaa konseptia

Pyörämatkailun kehittäminen tukee myös Pyhäniemeen suunniteltua hyvinvoinnin Pyhäniemi Wellbeing -palvelukonseptia. Geo Wellbeing -tapahtuman piti olla näyttävä lähtö tälle, mutta se jouduttiin koronan takia siirtämään ensi vuoteen.

Yksi osa konseptia on luonnossa liikkuminen. Lisäksi Pyhäniemeen on tulossa palvelutarjoajia, jotka tekevät erilaisia hyvinvointihoitoja. Näistä pystytään räätälöimään asiakkaille erilaisia paketteja.

 

ELY-keskuksen tukea voivat hakea 1–5 henkilöä työllistävät yritykset. Tuki on yrityksen kehittämisavustusta, jota voidaan myöntää tilanneanalyysin tekemiseen ja/tai kehittämistoimenpiteisiin. Sitä voidaan käyttää yrityksen kasvuinvestointeihin sekä muihin kasvu- ja kansainvälistymisedellytyksiä tukeviin kehittämistoimenpiteisiin.