AjankohtaistaYritystarinat

Digimimmissä kuntatuki auttoi vuokrien maksussa

Terhi Anttila toteaa kuntatuen haun olleen helppoa. Tuki tuli myös nopeasti tilille.

Digimimmin yrittäjä Terhi Anttila sai kuntatuesta apua vuokranmaksuun ja osaan laitevuokrastaan. Digipainossa korona söi puolet maaliskuun liikevaihdosta, ja sen jälkeenkin myynti on jäänyt aiempia vuosia alemmalle tasolle.

– Käyntikorteista lähtien ovat työt vähentyneet. Esitteitä ei paineta, kun yritykset eivät näinä aikoina esittele itseään ja tuotteitaan. Kutsuja ei lähetetä, kun juhlia ei voi järjestää. Ajanvarauskorttienkin kysyntä on hiljentynyt, kun partureissa ja kauneushoitoloissa käynti on vähentynyt, hän luettelee.

Joidenkin vakiasiakkaiden toimintaan pandemia-aika ei ole vaikuttanut, mikä on ollut Anttilalle tärkeää.

– Samoin nettisivut ovat olleet pelastus yritykseni toiminnalle. Niitä teen WordPressillä. Tätä työtä on onneksi riittänyt mukavasti.

 

Kuntatuki on yksinyrittäjille tarkoitettu 2000 euron tuki yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä kirjanpito- ja toimistomenoihin. Avustuksen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.