Ajankohtaista

Maahanmuuttajista apua työvoimapulaan

Yrittäjä, etsitkö työvoimaa? Kehitys-Parkki järjestää Teams-tilaisuuden, jossa pääset kuulemaan, löytyisikö ratkaisu maahanmuuttajista. Toimintaansa esittelevän Startup Refugees -järjestön tietokannassa on paljon motivoituneita osaajia.

Parkanossa ja Kihniössä on monilla aloilla työvoimapulaa. Kehitys-Parkki on yrittänyt auttaa ja etsiä ratkaisuja tilanteeseen monin eri tavoin. Uusimpana keinona kokeillaan työvoiman löytämistä jo Suomessa olevista maahanmuuttajista.

– Saimme vinkin Startup Refugees -järjestöstä työ- ja elinkeinoministeriöltä. Toivomme, että yrittäjät kuuntelevat avoimin mielin, mitä järjestöllä on heille tarjottavaa. Sieltä voi saada työntekijän esimerkiksi 2–4 viikoksi kokeilemaan, miltä työ tuntuu ja paikkakunta vaikuttaa, toteaa työllisyyden alueasiantuntija Johanna Kaitaranta.

Järjestö edistää maahanmuuttajien työllistymistä ja yrittäjyyttä sekä tukee yrityksiä maahanmuuttajien työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Verkostoon kuuluu yrityksiä, julkisen sektorin toimijoita, yhteisöjä, oppilaitoksia ja yksilöitä. Järjestöllä on toimistot Helsingissä, Oulussa ja Rovaniemellä.

Työnantajan suuntaan Startup Refugees toimii kuten monikielinen henkilöstöpalvelu. Järjestö auttaa työnantajaa kaikissa mahdollisissa asioissa ennen ja jälkeen työntekijän valinnan.

– Voimme lähettää ehdokkaita yrityksen antamien kriteereiden mukaan, ja olemme yritysten tukena esimerkiksi ryhmä- tai videohaastatteluiden järjestämisessä. Sopivien kandidaattien löytämisen lisäksi tarjoamme tukea muun muassa palkkaukseen ja perehdytykseen liittyvissä kysymyksissä. Palvelumme ovat yrityksille täysin ilmaisia, lupaa Employment Program Coordinator Joonas Kuusikko.

Startup Refugees -järjestö esittelee toimintaansa keskiviikkona 18.8. klo 8.30 alkaen. Ilmoittautumalla Johanna Kaitarannalle (johanna.kaitaranta@kehitysparkki.fi) saa Teams-linkin lähempänä tilaisuutta.