AjankohtaistaYritystarinat

Puumilan sämpylöistä puhutaan kylillä

Marita Kolkkanen keipoo itse pullat, sämpylät ja leivät Puumilaan.

Puumillassa lounasta tarjoava Marita Kolkkanen kokkaa tavallista hyvää kotiruokaa, sillä sitä kihniöläiset ovat sanoneet haluavansa, eivät mitään sen kummallisempaa.

– Ihmiset tulevat tänne työpaikoiltaan lounaalle eivätkä kaipaa mitään gourmeeta. Facebookissa sain kiitoksen myös siitä, että ruokani ovat selkeitä suomen kielellä kirjoitettuja. Kun listalla lukee kaalilaatikko tai lihapullat, ihminen tietää, mitä saa. Jos siinä lukisi vaikka karibialainen höystö, niin se voisi olla mitä vaan.

Viiden viikon kokemuksella Kolkkanen osaa sanoa, että juuri lounaalle ihmiset Puumilaan tulevat, vaikka talossa voi toki poiketa kahvillakin.

– Sämpylät ovat se, mistä ihmiset ovat erityisesti innostuneet ja mistä kylillä puhutaan. Leivon itse sämpylät, leivät ja pullat, mikä alkaa nykyään olla harvinaista, kun joka paikassa vaan paistetaan raakapakasteita.

Kunpa yrittäjät
innostuisivat yhteistyöhön

Kolkkanen toivoisi Puumilasta kihniöläisten olohuonetta sijaitseehan se hyvällä paikalla keskellä kylää ja ainoan kaupan vieressä.

– Kihniössä on aivan ihania ihmisiä, ja he ovat olleet liikuttavan kiitollisia siitä, että Puumilassa aloitti uusi yrittäjä. Kun paikka ehti olla toista vuotta kiinni, niin tässä pääsi kokemaan olevansa todella odotettu.

Hän pohtii Puumilan upean miljöön ja pihapiirin tarjoavan mahdollisuudet paljon muuhunkin kuin lounaspaikaksi ja toivoo sinne lisää toimintaa. Mielessä on yhteistyön virittely muiden pienten yritysten kanssa.

– On vanhanaikaista ajatella, että minulla on tässä ja sinulla siellä yritys ja varotaan, ettei vain toinen hyödy mistään. Pitäisi miettiä, miten kaikki pystymme täällä toimimaan. Tässäkin pihapiirissä ja valtavassa isossa talossa pystyisi pitämään tapahtumia, joissa yrittäjät voisivat myydä omaa tuotettaan tai osaamistaan. Näin saataisiin ihmisten tietoon, miten monenlaista meillä täällä on.

Yrittäjyydestä Kolkkasella ei ole ruusuisia unelmia, sillä hän on kokenut sen aiemmin 90-luvun laman aikaan. Hän toteaakin ajatelleensa hyvin realistisesti kaiken, mitä nyt on lähtenyt tekemään.

Yrityksen perustamisessa hän kiittää saaneensa Kehitys-Parkista Jari Pihlajamäeltä aivan mahtavaa apua.

– Jos vaan joku alueella yrittämistä miettii, niin kannattaa ilman muuta ottaa yhteyttä Kehitys-Parkkiin. Sekä Jari että Kortesmaa Elina ovat sanoneet, että mitä tahansa eteen tuleekin, niin aina voi soittaa ja kysyä.