Ajankohtaista

Roadshow saapuu kertomaan EU-rahoituksen mahdollisuuksista

Leader Pirkan Helmen toiminnanjohtaja Eliisa Vesisenaho kutsuu käymään kiertuebussilla.

Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshow tulee Kihniöön ja Parkanoon tiistaina 24.8. Kihniössä se pysähtyy K-market Maurintorilla klo 9–11.30 ja Parkanossa kirjaston piha-alueella klo 13–15.

Roadshow kiertää yhteensä 27 kuntaa ja tekee tunnetuksi EU-rahoituksen mahdollisuuksia etenkin yrityksille, yhdistyksille ja nuorille. Samalla se tuo esiin, miten EU-rahalla on edistetty hyvinvointia ja elinvoimaa paikallisesti.

– Kannattaa lähteä tutustumaan siihen, mihin muut ovat hyödyntäneet EU-rahoitusta, millaista toimintaa on keksitty ja kehitetty. Kiertueella haluamme tarjota inspiraatiota ja laittaa kiertoon hyviä ideoita ja kokemuksia, toteaa Leader Pirkan Helmen toiminnanjohtaja Eliisa Vesisenaho.

– Paikalle voi tulla myös valmiin kehittämisidean kanssa kysymään, voisiko idealle saada rahoitusta. Yhdessä löydetään oikea asiantuntija, jonka puoleen kääntyä, hän rohkaisee.

Roadshown pysäkeillä on mahdollista testata tietonsa EU-tietovisassa ja osallistua sähköpyörän (e-jopo, arvo 1027 €) arvontaan. Tapahtumissa voi myös jakaa ajatuksensa siitä, mihin EU-rahoitusta tulisi omalla kotiseudulla suunnata. Ovatko tärkeintä yrittäjyyden ja elinkeinojen tukeminen tai ympäristö- ja ilmastotoimet vai ehkä nuorten mahdollisuudet tai tasa-arvo?

Roadshown tilaisuudet järjestetään ulkona turvavälit huomioiden. Järjestäjät noudattavat alueella voimassa olevia rajoituksia.