AjankohtaistaYritystarinat

Motolähde laajentaa vapaa-ajantarjontaan

Heinäkuun loppupuolella ovensa avannut Motolähde laajentaa koko ajan valikoimaansa. Viime viikolla myyntiin tulivat Fischerin sähköpolkupyörät, ja tulossa on syksymmällä myös kovasti kysyttyjä sähköpotkulautoja.

– Polkupyörien myötä meistä on tullut entistä enemmän myös vapaa-ajanliike. Tarjolla on niin reppuja ja kenkiä kuin paitoja ja lakkejakin. Parhaillaankin on sisällä iso tilaus tällaisia tuotteita, kertoo Joni Seilo.

Asiakkailta on tullut toiveita erityisesti varustevalikoiman monipuolistamisesta. Seilo lupaakin esimerkiksi veneilyyn ja moottoripyöräilyyn liittyviä tarvikkeita lisää kevään sesonkiin. Niitä ei vielä tähän syyskauteen varattu.

Motolähteen ydinalue ovat edelleen mönkijät ja moottorikelkat, jotka ovat suurin yksittäinen myynnissä oleva tuoteryhmä. Yritys on Polariksen jälleenmyyjä.

Uusi yritys on otettu Parkanossa hyvin vastaan, ja kulunut kuukausi on osoittanut, että erityisesti huollon kysyntä on kovaa. Erityisen paljon tilataan mönkijän huoltoa.

– Oikeastaan ihan kaikkea, mitä meillä on tarjolla, kysytään vilkkaasti. Jo nyt tällä kohtaa menee pienempää tavaraa varastosta toista kierrosta.

Motolähde Oy:ssä ovat asiakkaita palvelevan Joni Seilon lisäksi osakkaina Iiro Seilo ja Jyri Koivula, kaikki kolme parkanolaisia. Yritys on sisaryhtiö Tampereella yksitoista vuotta toimineelle Autolähde Oy:lle, josta myöskin juuriltaan parkanolainen Henri Mäkelä on mukana Motolähteen hallituksessa.

Joni Seilo kertoo yrityksen perustamisen olleen pitkään mielessä, mutta lopulta kaikki tapahtui nopeasti.

– Yhteistyö kaupungin ja vuokranantajan kanssa sujui hienosti, ja Kehitys-Parkilta saimme paljon apua. Teimme entisiin Sotkan tiloihin lopulta aika isonkin remontin tiukalla aikataululla, ja monet paikalliset yrittäjät ovat olleet siinä avuksi. Täytyy kyllä kiittää sitä, miten myötämielisiä kaikki ovat olleet ja kiirushommatkin ovat onnistuneet.