Ajankohtaista kausiasukkaille

Militariamuseollakin syttyvät jouluvalot

Parkanon torilla pidettävästä joulunavauksesta on mukava jatkaa matkaa Militariamuseo Karhumäkeen, jossa syttyvät huikean hienot jouluvalot noin klo 16.

Museoalueen ovet avautuvat lauantaina 27.11. jo klo 10. Iltapäivällä klo 15 laitetaan makkarat grilliin, ja museon isäntä Vesa Friman lupaa jakaa ilmaiset makkarat sadalle ensimmäiselle kävijälle. Pahkalan asukkaiden yhdistys ry on paikalla tarjoamassa glögiä. Myös joulupukki on luvannut käydä paikalla karkkisäkkinsä kanssa.

Friman on koonnut alueelle valtavan määrän sotahistoriaan ja sotilaselämään liittyviä esineitä ja isompaakin kalustoa. Hänen ylpeydenaiheensa – MIG-hävittäjä – odottaa nyt vieraita portilla komeasti jouluvalaistuna. Lisäksi pihapiirissä on nähtävillä esimerkiksi armeijan vanha, erittäin harvinainen tutka ja sen rinnalla tykki.

Isompia ja pienempiä museoesineitä on kertynyt vuosikymmenten saatossa niin valtava määrä, että niiden esillepanoon tarvitaan kolme rakennusta: varsinainen museo, iso korsu, jossa pääsee aistimaan sota-ajan tunnelmaa, sekä kyläkaupparakennus.

Museo on talviaikaan avoinna sunnuntaisin klo 10–16 ja muulloinkin, kun soittaa ja sopii tulostaan. Joulunavauspäivänä on alueelle vapaa pääsy, mutta rakennuksiin pääsee sisäänpääsymaksulla.

Lisätietoa: www.vesafriman.fi