AjankohtaistaYleinen

Ekokampaamopalveluja myös Parkanosta

Hiustuvan Katja Rajamäki-Törmä on kouluttautunut ekokampaajaksi ja tarjoaa luonnonmukaisia käsittelyjä nyt osana kampaamonsa palveluja. Parkanosta ei siis tarvitse enää matkustaa isompaan kaupunkiin voidakseen nauttia ekokampaajan käsittelystä, kuten hiusten kasvivärjäyksestä.

Rajamäki-Törmä on ainoa ekokampaaja tässä aika isolla alueella, sillä melkein sata kilometriä pitää matkustaa, etsiipä vastaavaa mistä suunnasta tahansa. Asiakkaita uudet palvelut ovat tuoneet hänelle kauempaakin.

– Nuoret naiset ovat nykyään aika valveutuneita, ja esimerkiksi odottavat äidit haluavat karttaa haitallisia aineita. Monet asiakkaat hakeutuvat ekokampaajalle siinä vaiheessa, kun päänahka alkaa kesiä. Kasvivärit ovat niin hoitavia ja monet antibakteerisia, että apua ongelmiin saa jopa yhdellä käsittelyllä. Kasvien proteiinit korjaavat ja vahvistavat hiusta ja alkavat lisätä kiiltoa ja kasvua.

Rajamäki-Törmä kertoo olleensa pitkään ahdistunut synteettisten aineiden käytöstä ja järkyttyneensä lisää, kun Tredussa virallista ekokampaajatutkintoa suorittaessaan pääsi perehtymään niihin tarkemmin. Luonnonmukaisia hoitoja hän on kokeillut muutamille tutuille asiakkailleen jo 15 vuoden ajan.

Ekologisiin tuotteisiin siirtyminen on hänelle tärkeää paitsi oman ja asiakkaiden turvallisuuden vuoksi, myös ympäristön takia. Ekokäsittelyissä viemäriin päätyy vain vettä ja kasvien lehtiä. Osa luonnonmukaista käsittelyä ovat myös työtavat.

– Hoidot ovat pitkiä ja rauhallisia, ja asiakkaat nauttivat, kun pääsevät rauhoittumaan viltin alle. Päähieronta esimerkiksi liittyy moniin hoitoihin, ja energialeikkauksilla saadaan aikaan kivoja malleja. Ekokäsittelyt ja niissä käytettävät aineet, kuten merilevä, savi ja turve, muokkaavat vähitellen koko ihmistä pehmeämpään suuntaan.

Rajamäki-Törmällä on parhaillaan menossa myös saunaterapiakoulutus, joka tukee mukavasti aiempaa koulutusta ja on askel matkalla vielä vähän syvemmälle kansanperinteen maailmaan.