AjankohtaistaYleinen

Naistenpäivänä tutustuttiin taas teollisuuteen

Tuotannon työnjohtaja Aleksi Lilius johdatti naistenillan joukon tehdaskierrokselle.

Naistenpäivätapahtuma järjestettiin Parkanossa jo kolmatta kertaa teknologiateollisuuden yrityksessä. Tällä kertaa naisia ja kaikkia alasta kiinnostuneita kutsuttiin tutustumaan vahvasti parkanolaiseen ja erittäin kansainväliseen teknologiayritys Kopariin. Mielenkiintoinen ilta järjestettiin yhteistyössä Kehitys-Parkin ja Saskyn kanssa.

Kopar Oy:n hallituksen puheenjohtaja Erika Hietamäki kertoi, että yrityksen Suomessa olevista noin 90 työntekijästä 12 on naisia.

– Naisia mahtuu vielä joukkoon, vaikka heitä jo löytyykin meiltä kaikilta tasoilta. Heitä on tuotannossa, suunnittelussa ja hallinnon puolelta sekä viisihenkisessä hallituksessakin kaksi. Naiset ovat hyvin tervetulleita teknologiateollisuuteen laajemminkin, ja on ollut hienoa nähdä, että viime vuosina tekniikan alan opiskelijoissa naisten määrä on ollut kasvusuunnassa.

Hallituksen puheenjohtaja Erika Hietamäki kertoi Kopar Oy:n historiasta ja kehityksestä merkittäväksi kansainväliseksi toimijaksi.

Tilaisuudessa oli mukana myös kaksi alanvaihtajaa, jotka molemmat ovat hakeneet tietoa alan mahdollisuuksista jo aiemmistakin vastaavista tilaisuuksista FennoSteelillä ja Supersteelillä.

Heistä Tiina Holma on opintovapaalla laboratoriotyöstä ja suorittaa parhaillaan Ammatti-instituutti Iisakin Parkanon opetuspisteessä kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta koneistajan tutkinnonosia.

– Olen hakemassa jotain aivan erilaista kuin aiempi työni, ja toivon saavani tältä alalta töitä. Pääsin vuorotteluvapaan aikana Koparille viideksi kuukaudeksi töihin, ja nyt olen täällä taas suorittamassa opintoihini kuuluvaa työharjoittelua.

Aiemmin IT-alalla työskennellyt Kaisa Seppä innostui teknologia-alasta poikansa opintojen myötä ja on jo Iisakissa opintojensa loppusuoralla.

– Metallialalla näkee heti työnsä tulokset, eivätkä ne ole bitteinä jossain. Näissä töissä saa myös keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, se rauhoittaa ihmistä.

Saskyn järjestämissä opinnoissa on jatkuva haku. Lisää voi kysellä opo Tarja Perolaiselta p. 050 338 3314 tai tutkia täältä.

Kopar eli konepaja Parkanossa syntyi vuonna 1989, kun Rauma Repolan kuljetinliiketoiminnot eriytettiin omaksi yhtiöksi. Nykyään vahvasti kansainvälistynyt yritys vie kuljettimia Parkanosta eri puolille maailmaa toimimaan teollisuuden vaikeissa olosuhteissa. Yrityksen tavoitteena on keventää teollisista prosesseista syntyvää ympäristökuormaa ja mahdollistaa asiakkaidensa vihreää siirtymää.

Katso lisää: www.kopar.fi