AjankohtaistaYleinen

XO Metalille hopeinen vastuullisuussertifikaatti

Henkilöstöasiat ovat yksi asia, jotka vaikuttivat hopeisen vastuullisuussertifikaatin saantiin. Kuvassa ovat Marko Nilosaari (vas.) ja Mikko Virtala viime vuonna hankitulla kuitulaserleikkurilla.

 

XO Metal Oy on saavuttanut hopeisen sertifikaatin kansainvälisessä EcoVadis-vastuullisuusarvioinnissa. Sertifikaatin arvioinnin osa-alueet ovat ympäristövastuullisuus, työ- ja ihmisoikeudet sekä henkilöstöasiat, vastuulliset hankinnat ja yrityksen eettiset käytännöt. Kriteerit ovat niin tiukat, että hopeatasoon yltää vain 15 % maailmanlaajuisesti arvioiduista yrityksistä.

– Hopeatason saavuttaminen osoittaa meille, että toimimme vastuullisesti ja menemme vastuullisuustyössämme oikeaan suuntaan. Arvioinnin tulokset auttavat meitä myös tunnistamaan parannuskohteita ja tavoitteita tuleville vuosille, pohtii operatiivinen johtaja Marko Nilosaari.

Hän toteaa, että onnistumisen takana on koko yrityksen henkilökunta, johto ja hallinto sekä muut sidosryhmät, kuten yhteistyökumppanit, asiakkaat sekä toimittajat.

– Myös alihankkijaverkostomme lähti tähän hienosti mukaan. Sertifikaatin kriteerit toki vaativat paljon heiltäkin, kun eri osa-alueisiin pitää kiinnittää huomiota. Arvostetulla sertifikaatilla on painoarvoa myös töiden kilpailutuksissa, joten se on osaltaan takaamassa sitä, että meille kaikille riittää töitä.

EcoVadis on maailman suurin ja luotetuin yritysten kestävyysluokitusten tarjoaja. Arviointimenettely perustuu kansainvälisesti tunnettuihin periaatteisiin ja standardeihin. Arvioinnin suorittaa kansainvälinen ja riippumaton arviointiraati.

www.xometal.fi

www.ecovadis.com