AjankohtaistaYleinen

Parkano pysäyttää ostoksille

 

Veikon Koneen kauppiaalle Sami Häkkiselle on tärkeää, että liike näkyy Kolmostielle.

Pysäyttävä Parkano on merkittävä kaupan keskittymä. Parkanolaisten ja kausiasukkaiden lisäksi monipuolisia kaupan palveluja hyödyntävät myös Kolmostien kulkijat. Parkanon kohdalla valtatie 3:lla liikkuu noin 7 000 autoa vuorokaudessa.

Kolmoskeskuksesta löytyy useita marketteja, kodinkoneliike ja rautakauppa sekä viihtyisiä taukopaikkoja. Veikon Koneen kauppias Sami Häkkinen toteaa, että valtatien läheisyyteen muutto neljä vuotta sitten oli heille ehdottomasti oikea ratkaisu. Nyt kyltti näkyy tielle, ja sieltä on helppo tulla asioimaan.

– Moni poikkeaa valtatieltä Shellille tankkaamaan ja syömään ja huomaa meidät siinä samalla. Varaa ja nouda -palvelun käyttö on myös lisääntynyt. Ihmiset tekevät verkko-ostoksia autossa ja poikkeavat hakemaan tuotteen meiltä matkan varrelta.

Asiakkaina käy paikallisten lisäksi usein mökkiläisiä, jotka tulevat ruokaostoksille keskustaan. Myös lähialueilta, erityisesti Kankaanpään ja Jämijärven suunnasta, asiointi on lisääntynyt.

– Parkanolaiset eivät itse aina ymmärrä, että tällainen isojen ruokakauppojen ja erikoisliikkeiden määrä ei ole itsestäänselvyys. Monella vastaavankokoisella paikkakunnalla ei ole kuin ruokakauppa.

 

Kesä tuo selkeän kasvun myyntiin

K-Supermarket Parkanon kauppias Jari Kuusijoensuulle valtatie 3 tuo merkittävästi asiakasvirtaa.

Kauppias Jari Kuusijoensuun K-Supermarket Parkano pysäyttää Kolmostien liikennettä niin tehokkaasti, että hän pohtii valtatien olevan liikkeelle liki elinehto. Loma-ajat ja erityisesti kesä tuovat selkeän myynnin kasvun.

– Valtatieltä poikkeavien määrä on ollut yksi syy kasvattaa Helposti mukaan -hyllyä, koska moni haluaa poiketessaan nopeaa evästä. Tälle valikoimalle on tarkoitus antaa lisää tilaa, kun keväällä aloitamme remontin myymälän takatiloissa ja syksyllä uusimme myymälän kalustusta.

Vetovoimaa lisää myös palveleva Herkkutori, jota Kuusijoensuu pitää myymälän selkeimpänä vahvuutena ja hyvänä keinona erottua muista.

Nanson tulo K-Supermarketin naapuriin oli Kuusijoensuulle mieleinen yllätys.

– Se oli sitä meille ja koko Parkanolle. Meillä on nyt tälläkin kulmalla mukavan pysäyttävä kokonaisuus, kun meidän ja Chez S´Elinan lisäksi oli jo apteekki ja Wanha Brankkari, ja nyt saatiin Nanso.

Veikon Kone Parkano

K-Supermarket Parkano